Kanal Maraş mikrofonlarına özel açıklamalarda bulanan Özkan, iktidarın tek alternatifinin MHP olduğunu, Kahramanmaraş’ta ise MHP’nin Ana Muhalefet partisi görevini yürüttüğünü belirtti. Kahramanmaraş’ta Tekke mahallesinin kentsel dönüşüm projesinin 1994 yılında MHP’nin seçim beyannamesinde olduğunu belirten Özkan: “Şehrin göbeğindeki kentsel dönüşüm projesi 2017 yılında başlıyor. Tekke’nin kentsel dönüşüm projesi partimizin 1994 yılındaki seçim beyannamemizde var. bunun çözümünü, nasıl yapılacağını 1994 yılında belirlemiş kayıt altına almışız. Aradan 27 yıl geçmiş ve daha yeni kazma vurulmaya başlanılmış. Bu sadece örnek verdiğimiz bir proje. Partimiz olayları görmüş, planlamış ve 1994’te seçim beyannamemize koymuş” dedi.

KONGRE SÜRECİ VAR DİYE İŞTEN KAÇMIYORUZ
Yaşanacak kongre sürecini takip etmenin yanı sıra, Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ile mücadele etmek için kurumlar ile bir görüşme ayarlayacaklarını belirten Özkan, Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ile mücadele de gerek emniyet, gerek halk sağlığı müdürlüğü ile irtibatta olup bu illetin önüne geçmeyi hedeflediklerini de söyledi. 
Özkan; “İl Genelinde Valiliğimizle, Milli Eğitimle, Emniyet Müdürlüğümüzle, Halk sağlımızla bir araya gelip bir platform oluşturarak uyuşturucu kullanımın önüne geçmeyi hedefliyoruz. Gözden kaçırdığımız bir detay var, ilimizde uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düşmüş. Bizde bunu çeşitli çalışmalarımızla engellemeye çalışacağız. Biz bir taraftan kongre çalışmaları yaparken bir taraftan da kentin sorunları noktasında çalışmalar yapıyoruz” dedi.

DİĞER İLLERDEN NE EKSİĞİMİZ VAR
Özkan şöyle konuştu: “Bir örnek verilmesi gerekirse; Tüm Türkiye’de duble yollar biterken, Kahramanmaraş’taki şehirler arası yollar bitmemişse, Türkiye’nin en zorlu Bolu tüneli biterken, hala Kahramanmaraş’ta Göksun tünelleri bitmemişse, Kayseri’de, Adana’da, Malatya’da büyük stadyumlar yapılırken Kahramanmaraş’a yapılmamışsa, Mersin’de Adana’da şehir merkezlerine devasa büyüklükte şehir hastaneleri yapılırken Kahramanmaraş’a yapılmamışsa, Kahramanmaraş’a hızlı tren gelecek denilip de hala hızlı tren gelmemişse, turizm açısından Anadolu’nun en güzel yerlerinden biri olan Kahramanmaraş’a hala turizm yatırımları yapılmamışsa, bizde bunların takipçisi olacağız. 

1994 YILINDA BİZ SÖYLEDİK 
Tekke’deki kentsel dönüşüm projesinin 1994 yerel seçimlerde partilerinin projesi olduğunu da hatırlatan Özkan; “şehrin göbeğindeki kentsel dönüşüm projesi 2017 yılında başlıyor. Tekke’nin kentsel dönüşüm projesi partimizin 1994 yılındaki seçim beyannamemizde var. bunun çözümünü, nasıl yapılacağını 1994 yılında belirlemiş kayıt altına almışız. Aradan 27 yıl geçmiş ve daha yeni kazma vurulmaya başlanılmış. Bu sadece örnek verdiğimiz bir proje. Partimiz olayları görmüş, planlamış ve 1994’te seçim beyannamemize koymuş” ifadelerini kullandı.

İL KONGRESİ SÜRECİ
İki kongrenin iptal süreci ve yeni kongreleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Özkan şöyle konuştu “MHP, MKYK kararı ile tüm Türkiye’de kongre sürecini başlatmıştı. Bu karar doğrultusunda da 41 il’le birlikte Kahramanmaraş’ta da 21 Mayıs’ta kongremizi yapmıştık. Bu kongremiz o dönem seçim kuruluna yapılan itiraz sonucu YSK tarafından iptal edildi.  9 Temmuz’da ikinci bir kongre yaptık, yapılan son kongrede ise 3 delegenin delegelik vasfı taşımadığı için bir kez daha iptal edildi. 27 Ağustos’ta yetkili Dulkadiroğlu İlçe Seçim Kurulu kararı ile 3’üncü il kongremizi yapacağız. MHP’de üç defa kongre yapılması bazı çevrelerce farklı yorumlara neden olabilir fakat 17 Yıllık Ak Parti tarafında yapılan kongrelerde 2 listeli kongre olmuyor. Bunun karşısında MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin izlediği politika ile bir ilde 3’üncü defa kongre olmasına müsaade edilmesi, partide hukukun ne derece etkin olduğu ve hukuka ne denli saygı duyulduğunun bir göstergesidir. Aynı zamanda demokrasinin de bir göstergesidir. 

2019 SEÇİMLERİNE İDDİALI HAZIRLANIYORUZ
İlk kongremiz 3 adaylı, daha sonraki kongremiz 2 adaylıydı 3’üncü kongremiz ise şuana kadar tek liste gibi görülüyor. Tabiki bu çıkmayacak anlamına gelmesin, iki aday da çıkabilir, 3 aday da çıkabilir. İsteğimiz 3’üncü defa girdiğimiz kongrede güçlü bir yönetimle güçlü bir teşkilat yapışıyla tek liste ile Kahramanmaraş’ı ayağa kaldırmak istiyoruz. 2019’da seçimler var, bu seçimlerde MHP’yi Kahramanmaraş’ta hak ettiği yere getirmek için bir yapı kurmanın peşindeyiz.”
7 yıl önce aktif siyaset yaptığı etkin muhalefetliği, kongreden sonra da devam ettireceğini belirten MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Özkan güçlü muhalefetin iktidarı çalıştırdığını, MHP’nin Kahramanmaraş’ta ikinci parti olduğunu ve dolayısıyla da ana muhalefet partisi olduğunu belirtti. 

PARTİMİZ KAHRAMANMARA’TA ANA MUHALEFET GÖREVİ GÖRÜYOR
Milliyetçi Hareket Partisinin Kahramanmaraş’ta iktidarın alternatifi olduğunu da dile getiren Özkan, gerek siyaset yaptığı dönemlerde gerek aktif siyasetten uzak olduğu dönemlerde ve şimdi siyaseti hiç bırakmadan iktidarı her zaman izlediğini söyledi. Özkan şöyle konuştu; “iktidarın verdiği sözleri hep not ettik, verilen sözleri basın mensuplarının kayıtlarında var, bizim ajandalarımızda da var.  Yaklaşık 30 yıldır aynı zihniyete mensup partiye Kahramanmaraş halkı çok ciddi destek verdi. Verilen bu desteğin karşılığını ne derece aldı biz bunun her zaman takipçisiyiz.

PROJELERİN TAMAMLANMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Şuana kadar bunlarla ilgili bir adım atılmamış, 2019 yılına kısa zaman kaldı. Bu süre zarfında bu adımların atılmasını, projelerin bitmesini bekliyoruz. Gerçekten Kahramanmaraş Adalet ve Kalkınma Partisine çok büyük destekler verdi, karşılığını ise hizmet olarak alamamış durumda. Ben 2004 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş’a gelip, Adana yolu bağlantısı için ‘sizlerden özür diliyorum, bunu bir yılda bitireceğiz ve tüm yolları çok kısa zaman zarfında bitireceğiz’ dediği hala kulaklarımda. Ama aradan geçen 15-16 yılda bitmeyen yollarımız var, bu bizim için bir ayıp. Kahramanmaraş’ı özelikle yöneten insanların Kahramanmaraş sevdası ile bu işe bakması lazım, maalesef bunu şuana kadar göremedik.”

MHP’Yİ HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ
Sloganlarının ‘MHP’yi Kahramanmaraş’ta hak ettiği yere getireceğiz’ olduğunu da ifade eden MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Özkan; “tüm belediyelerimizde MHP’nin iktidarını gerçekleştirmek için çalışacağız. Kim ne derse desin, Milliyetçi Hareket Partisi özellikle yerel yönetimlerde çok başarılı. Partimize mensup bir arkadaşımız 20 yıl Elbistan’ı yönetti. Elbistan’da yaptığımız hizmetler ortada ve 10 geçmesine rağmen hala MHP’yi arıyorlarsa oturup düşünmek gerekir. Bazı çevre illerimiz MHP’li belediyemiz tarafından yönetiliyor ve yapılan hizmetler ortada. Bunun iktidarı muhalefeti yok, burada önemli olan ufuklu, başarılı ve vizyon sahibi ekiple bu işte başarılı olunur, bizde bu ekipleri kurmanın peşindeyiz.” Dedi.

MHP’Yİ KAHRAMANMARAŞ’TA İKTİDAR YAPMAK
2014 yılında yapılan yerel seçimlerde partilerinin 5 ilçeyi kaybetmesinin sadece 2 bin 500 oy olduğunu dile getiren Özkan, “5 ilçemizde toplam 2 bin 500 oy daha alsaydık 5 ilçemiz bugün MHP’li belediyelerden oluşurdu. Biz yerel yönetimlerde çok iddialıyız. MHP’nin Kahramanmaraş’ın her bölgesinde tabanı var. Yeni bir sistemle seçim yapılacak, benim iddiam şu; hedefimiz Kahramanmaraş’ta her noktada iktidara gelmek, gerek milletvekili sayısal bazda, gerek belediyelerin sayısal bazda, her noktada MHP’yi Kahramanmaraş’ta iktidar yapmak.” Diye konuştu.
Kahramanmaraş’ta parti içerisindeki muhalif guruba da seslenen MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Özkan, ülkücü olduklarını ülkücülüğü savunduklarını, davalarının ise Allah yolu olduğuna işaret ederek, davası Allah olanın davasına küsmeyeceğini dile getirdi.

HER PROJENİN TEK TEK YAPILMASI İÇİN TAKİP EDECĞİZ
MHP İl Başkanı olarak Kahramanmaraş’a uygulanacak projelerin takipçisi olacaklarını bunun için de söz verdiklerini ifade eden Özkan, koltuğa oturmak için değil Kahramanmaraş’ı hak ettiği konuma getirmek için geldiklerini vurguladı. Özkan ayrıca, kongreden sonra partilerinin iki adımlı çalışma programına gireceğini, önce Kahramanmaraş’ı hak ettiği konuma getirmek ardından da Partilerini Kahramanmaraş’ta hak ettiği konuma getirme hedefinde olacaklarını söyledi.

YÖNETİM KURULUMUZ HERKESİ KUCAKLAYAN BİR YAPI OLACAK
Yönetim kuruluna girecek isimlerin kriterleri ile ilgili de bilgi veren Özkan şöyle konuştu, “Kahramanmaraş’ın her kesimine hitap eden, her kesimin kendini bulabileceği bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Hem teşkilatımızın hafızasının bulunduğu, hem zaman olarak emek verebilecek, hem de her kesimin kendisini bulabileceği bir yapı kurmaya çalışıyoruz.”

Kahramanmaraş’ta yapılan çalıştaylara da atıfta bulunan Özkan, çalıştayların ardından alınan kararların kapatıldığını ve ajandaya saklandığını öne sürdü. İktidar partisi mensuplarının alınan kararların takipçisi olmadığını ve kendilerinin bunu sıcak tutacağını belirtti.