Dün esnaf ziyaretleri yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Trabzonlu bir kadın arasında ilginç bir diyalog yaşanmıştı. Burada bir kadın ile sohbet ederken "Sizi biz Müslüman yaptık" dedi. Bu sözler karşısında kadın "Nasıl yani?" diyerek şaşırmıştı.

Gelen bu tepkiler üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör kendisine ait Facebook hesabından açıklama yaparak, "Hanım kardeşimiz olmak üzere bütün Trabzonlu kardeşlerimden özür ve helallik diliyorum" dedi.

Başkan Güngör'ün açıklaması şu yönde;

"Çarşı ziyaretimiz sırasında karşılaşmış olduğumuz şehrimizde mukim Trabzon’lu bir hanım kardeşimizle “şaka ve espri” mahiyetli ifademiz çarpıtılarak amacı dışında aktarılmıştır. Tarihten ve Saçaklızadelerden bu yana Trabzon ve Kahramanmaraş kardeşliğini espriyle ifade etme amacıyla sarf edilen sözlerimin maksadı dışında bir anlam yüklenerek medyada paylaşılmasından dolayı son derece üzgün olduğumu belirtmek isterim. Hiçbir art niyet ve ima taşımayan, kastı aştığı anlaşılan bu diyalogdan dolayı başta hanım kardeşimiz olmak üzere bütün Trabzonlu kardeşlerimden özür ve helallik diliyorum."