Yıllardır Kahramanmaraş'ın en büyük sorunlarından olan ve balıkları ölüme terk eden Aksu Çayı'ndaki kirlilik gündemdeki yerini koruyor.

Üstlendiği sorumlulukla yayın hayatına devam eden Kanal Maraş olarak Kahramanmaraş’ın geleceğini en çok tehdit eden Aksu Çayı’nın kirliliğinin Sır Barajı’na kadar ulaştığını geçtiğimiz günlerde tekrardan gündeme taşımıştık.

DOĞAYI TEHDİ EDİYOR
Sorumsuz fabrika yöneticilerinin de akarsuları evsel ve endüstriyel atıklar için bir araç gibi görmesi Aksu Çayı’nı aşırı derecede kirletiyor.

Fabrikaların atıkları dereleri ve çevreye büyük oranda zarar verildiği ve kirlilik açısından önüne geçilmeyen Aksu Çayı, vatandaşları isyan ettiriyor.

SÖZ ÜSTÜNE SÖZ VERİLMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her Kahramanmaraş'a geldiğinde 'Edeler, Aksu temizlenecek' derken, Yerel Seçimlerde ise Belediye Başkanı ve Milletvekilleri 'temizleyeceğiz' sözleri verilmişti

SAVCILIKTAN TAKİPSİZLİK KARARI
Geçtiğimiz aylarda barajın simsiyah olduğuna ilişkin video görüntülerine rağmen savcılık, “Fabrika ya da kurum tarafından dökülen atık yoktur” diyerek takipsizlik kararı verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili ve MYK Üyesi Prof. Dr. Sefer Aycan'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığının cevaplaması istemiyle Aksu çayı kirliliğinin araştırmamasına yönelik soru önergesi vermişti.

'TEMİZ' DENİLDİ
Meclise taşınan, insan ve hayvan sağlığını tehdit eden Aksu çayı kirliği ile ilgili araştırma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazırladığı rapora göre; Aksu çayındaki kirliliğin, Su Kirliliği Yönetmeliğinde belirtilen sınır değerlerini aşmadığı belirtildi.

HANİ KİRLİ DEĞİLDİ?
DHA'nın aktardığı bilgilere göre; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, bir toplantı salonunda yaptığı açıklamada, "Islah organize sanayi bölgesi şu açıdan çok önemli. Çünkü Aksu Çayı'nın temizlenmesi de aynı zamanda ıslah organize sanayi bölgesinin tamamlanmasıyla ilgili.'' diyerek Aksu Çayının kirli olduğunu ifade etti.