Geçtiğimiz gün Meclis'ten torba yasa içinde geçen maddeye göre; termik santrallerin filtre takma zorunluluğu 2.5 yıl daha ertelenmişti.

Kahramanmaraş ilinde bulunan Afşin Elbistan termik Santrali başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yer alan 15 Termik santralle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Yıllardır filtresiz çalıştırılan termik santralin, çevre ve insan sağlığını tehdit ettiğinin, bölgede solunum yolları hastalığı ve kanser hastalığına yol açtığı için büyük tepki toplamıştı.

BAKAN DUYURDU
Bu gelişmelerden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir açıklama yaparak; santrallerin filtre takacaklarını açıkladı.

Bakan Kurum, termik santrallerin 6 ay içerisinde filtreleme adımı atmamaları halinde Bakanlık olarak, çevreyi koruyacak adımı atacaklarını bildirdi.

"2022'YE KADAR BEKLEYEMEYİZ"
Kurum, "2022'ye kadar bekleme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Şu anki yasada 6 ay içerisinde bu işe başlamak durumundalar. Başlamazlarsa eğer altıncı ayın sonunda biz gider fiilen bu işlerin yapımına gireriz. İlave bir 6 ay vermiş olacağız öyle düşünelim." açıklamasında bulundu.