İlk olarak Çin'in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse karşı Türkiye’de de amansız mücadele sürüyor. Geçtiğimiz çarşamba günü Sağlık Bakanı konuşmasının başında illeri saymış ve bu iller arasında Kahramanmaraş'ta yer alması görülmüştü. Bunun üzerine birçok vatndaş, Kahramanmaraş'ta corona virüsü var ve Kahramanmaraş'ta corona virüsü haberleri doğru mu sorularının yanıtını aramaya başladı. İşte tüm detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuşmasına, ”Gaziantep, Erzurum, Konya, İzmir, Kahramanmaraş, Eskişehir, Edirne, Sinop… Aziz milletim şehir şehir ev ev Türkiye… Bu virüs dünyayı tehdit ediyor." demiş ve buradaki konuşması alınarak sosyal medyada Kahramanmaraş tehlike altında gibisine büyük algı yaratılmaya başlanıldı.

Konuşmasına şöyle devam eden Bakan Koca, ''Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var. O da yakalanmamak. Koronavirüs karşısında ise biz irade sahibiyiz. Dışarı çıkıp çıkmamak konusunda irade sahibiyiz. Verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek bireylere bağlıdır. Devlet burada yaptırım uygulayan kılavuzdur. Hiçbir hekim virüsün size bulaşmasını önleyemez. Bunu siz önleyebilirsiniz. İnsan sayısının arttığı her ortam riskin arttığı ortamdır. Sevgili gençler risk altına giriyorsunuz. Belki hasta olmuyorsunuz ama taşıyıcı oluyorsunuz. Hastalığa hatta daha büyük acılara aracılık etmeyin. Yaşı büyük olanlara ise, virüs yaş ayırımı yapmıyor. Dikkatli olmalısınız. Sosyal hayatını asgari düzeye indirmelisiniz. Telefon sohbetlerinizi daha uzun tutabilirsiniz. Çocuklarımız için ise artık oyunları evde oynuyoruz, dışarı çıkmak yok. Bir misafir gelirse sarılmak yok. Sevgimizi saygımızı uzaktan gösteriyoruz." diyerek tüm Türkiye'yi bilgilendirmişti.

BAKAN KOCA 'KAHRAMANMARAŞ TEHLİKEDE Mİ' DEDİ?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu illerde "tehlike var", veya "şu boyutta bu boyutta" da demedi. İlleri sayarken tüm Türkiye'yi kastetti. Soru-cevap" kısmında bu illeri neden saydığı soruldu. Sağlık Bakanı Koca cevap olarak, geneli kastettiğini ve il isimlerini rastgele söylediğini bildirdi.