Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurutuluşunun 101. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan İB Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bağrıaçık, Kurtuluşun enerjisi ile günümüzün aydınlandığını belirtti.

GEÇMİŞTEN DERS ALDIK
101 yıl önce yaşananlardan ders alan nesiller şu an Kahramanmaraş’ı ilmek ilmek işleyerek günümüzü getirdi diyen Bağrıaçık: “Bugün Kahramanmaraş enerjinin, sanayinin, üretimin ve istihdamın başkenti oldu. Tekstil alanında bilenen istisnasız tüm markaların hepsine fason üretimi yapıyor. Ciddi bir altyapı ve bilgi birikimine sahip. Bunların hepsini bize 101 yıl önce soğuk, kar, çamur demeden savaşarak memleketimizi düşmana yem etmeyen ecdadımız yaptı. Bizlerde onların torunları olarak bu eşsiz cennet vatan ve memleketimizi her alanda muasır medeniyetler seviyesine çıkarıyoruz. Bugün Kahramanmaraş teknik tekstil, tekstli, örme kumaş, güneş enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji de Türkiye’de üçüncü sırada” ifadelerini kullandı.

ECDADIMIZ KAZANDI BİZ YÜKSELTİYORUZ  
Geçmişte kazanılan bu zaferin sadece zafer olarak değil nesillerin devamı olarak görülmesi gerektiğine değinen Bağrıaçık: “Kahramanmaraş’ta 12 Şubat ruhu denilen bir ruh var. Her ferdi ile bu ruh şu anda bile sönmeden devam etmekte. Atalarımız bu cennet vatanı bize bıraktı. Bizde torunları olarak güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Türkiye ekonomisinin önemli kilometre taşlarından biri olan Kahramanmaraş, sanayileşme hamleleriyle ekonomik kalkınmada da adeta bir kahramanlık örneği sergiliyor. 56 milyar lira aktif büyüklüğü, 31 milyar lira GSYİH ve en önemlisi de 12 Şubat ruhu ve dinamizmi ile ülkemizin gücüne güç katmaya devam ediyoruz. Bu şehri bize yurt yapan tüm ecdadımızdan Allah razı olsun. Bu vesile ile Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını en içten dileklerim ile kutlarım. Enerjimiz daim olsun”