Basın etik kurallarına göre halkın sesi olmaya devam eden Kanal Maraş, önceki gün çevre felaketi boyutuna gelen bir haber dosyasını ele almış, arkasından ise yer yerinden oynamıştı. Türkoğlu ilçesine bağlı Kılılı Mahallesinde, kağıt fabrikasının atık suyunun kanala verilmesine mahalle sakinleri sert tepki göstermiş, iş makinesi ile kanalı kapatmıştı. Gelen tepkiler üzerine KİPAŞ Kağıt Hukuk müşavirliği ve KİPAŞ Kağıt Genel Müdürü bir açıklama yapmıştı. Yapılan akılalmaz açıklama sonrası olay yerine giden Kılılı Mahallesi Muhtarı Ali Bozdağ, fabrikayı topa tuttu. KASKİ’nin yapması gereken açıklamayı yapmak zorunda kalan Muhtar Bozdağ, burada halkın sağlığı ile oynandığını dile getirdi.

'KASKİ AÇIKLAMA YAPMALI'
Kılılı Mahallesi Muhtarı Ali Bozdağ: “Kipaş Kağıt Genel Müdürü Alaaddin Yalçınözü şahsıma karşı atmış olduğu çamuru kabul etmiyorum. Bizim öyle bir talebimiz olmadı. Anlımız ak. Ben mahallem adına buradayım. Ben bir muhtar olaraktan, mahallemizin can, ma, sağlık açısından, mahalleyi temsil ediyorum. Türkoğlu’nun kanalizasyon atığı mevzusuna gelince, Taş tepeninin oradan 4 metre derinlikte kanal Kılılı arıtma tesisine gidiyor. KASKİ’nin yapması gereken açıklamayı biz yapıyoruz. KASKİ buna açıklama yapamadı. Niye yapmadığını ve sustuğunu bilmiyorum. Türkoğlu kanalizasyon altyapısı ile bu kanalın bir alakası yok. Türkoğlu ilçesinin kanalizasyonu Kılılı arıtma tesisine gidiyor. Oradaki işlemlerin ardından Aksu nehrine bırakılıyor” dedi

Mahallesi adına kendisine yapılan açıklamalar karşısında mahkemeye gideceğini belirten Muhtar Bozdağ, hukuk mücadelesi ile bu kanalın kapatılacağını söyledi.

KİPAŞ’TAN YAPILAN O AÇIKLAMALAR
Kipaş Holding Hukuk Müşaviri Av. Betül Kırmacı: “Kipaş Holding’den maddi menfaat elde etmek için organize ve planlı şekilde itibar suikastinde bulunanlar, mahalle sakinlerini kendi çıkarları doğrultusunda yanlış ve yalan beyanlarla yönlendiren kutsal muhtarlık görevini kişisel amaçları doğrultusunda kötüye kullanan muhtar Ali Bozdağ ve bu yolda işbirliği içinde bulunduğu kişiler hakkında da Cumhuriyet Savcılığı nezdinde yasal işlemler başlatılmıştır. Hukuktan ve gerçeklerden uzak bu haberler karşısında tüm yasal haklarımızın sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz” demiş arkasından açıklama yapan Kipaş Kağıt Genel Müdürü Alaaddin Yalçınözü ise: “Öncelikle medyada yayınlanan videoda gösterilen dere kılılı bölgesindeki başka sanayi kuruluşlarının ve Türkoğlu İlçesinin lağımlarının aktığı deredir. Bu dereye KİPAŞ Kağıt Sanayi İşletmeleri a.ş hiçbir şekilde deşarj yapmamaktadır. KİPAŞ Kağıt sanayi olarak deşarj yerimiz doğrudan aksu nehridir ve tüm atık su sistemimiz çevre bakanlığı tarafından 7 gün 24 saat denetlenmektedir. görüntülerde başka işletmelere ait atık suların kasıtlı olarak KİPAŞ Kağıt’a aitmiş gibi gösterilmesi ilgililerin organize şekilde iftira ve firmamızı itibarsızlaştırma çabası içinde olduklarının kanıtıdır” ifadelerine yer vermişti.

(Yasal uyarı: Bu haber Kanalmaras.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.)