Kahramanmaraş CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından otogara sivil araç girmesini engelleyen uygulamayı eleştirdi. 

Ateş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Evet şehrimizin Kahramanmaraş'ımızın çok büyük bir problemini çözen Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör'ü tebrik etmek istiyorum, bizi çok büyük bir sıkıntıdan kurtardı kendisine minnettarız.

Şehrimize ait otogara sivil araç girişini yasaklayarak kentin bu büyük problemini çözen Sayın başkana bu büyük özverisinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Çok büyük bir problemdi zaten, şehrimizin başka problemi yok, yollarımız harikulade, kavşaklarımız tamamlanmış, otopark sıkıntısı yok, trafik sıkıntısı yok, Dört tarafı sularla çevrili Kahramanmaraş'ta su sıkıntısı yok. Tek sıkıntımız otogara giren sivil araçlardı. Bu problemi de çözdüğü için Sayın başkana minnettarız.

Başkan Ateş ayrıca, iktidarın Kahramanmaraş milletvekillerine seslenerek cevaplamaları için kendilerine soru yöneltti.

''Bu arada çok başarılı çalışmalara imza atan iktidar milletvekillerine de birkaç küçük sualim olacak.

1- İlk olarak AKP'nin ikinci adamı kudretli Mahir Ünal'a sormak istiyorum. Sayın Mahir Ünal son günlerde beş altı kez Elbistan, Nurhak, Ekinözü, Afşin ilçelerimize gittim 18 yıldan beri iktidardasınız. Zatıaliniz bakanlık yaptı, AKP'nin kudretli Mahir Ünal'sınız. Kendi memleketimizin yolunu bitirmeyi düşünüyor musunuz?

2- Sayın Celalettin Güvenç gazetecilerin yanında Karayolları Genel Müdürünü arayıp yolların durumunu sordunuz, tarih aldınız bitirilecek diye. Bu Karayolları Genel Müdürü ya verdiği sözleri unutuyor ya da iktidar artık pek umursamıyor ne dersiniz?

3- Çok kıymetli Hemşerim Habibe Öçal çevreye karşı ne kadar duyarlı olduğumuzu Elbistan Termik Santrali'nde gördünüz dermişsiniz. Sayın Öçal bu çevre duyarlılığınızı kendi ilçeniz Türkogluna giderken üzerinden geçtiğiniz Aksu köprüsünün altından geçen Aksu çayı içinde gösterebilecek misiniz?

4- Sayın İmran Kılıç en başta sizin köyünüzün ihtiyacı olan ve Batı köyleri ile şehir merkezini kısaltacak olan köprünün yapımı ne oldu? Hayır bir belediye başkanı iki büyükşehir belediye başkanı geldi sizin ikinci dönem milletvekilliğiniz, tık yok merak ettik.

5- Sayın Ahmet Özdemir bir küçük sualde sana hani bize Battalgazi demiştin ya Ne oldu bu Kale 15 günde yapılacak iş hala bitmedi. Kaleyi açmayı düşünüyor musunuz? 
Milli Mücadele'nin 100. Yılı. Milli mücadelenin en önemli unsuru olan kale bu şehre yakışır halde mi?

6- Sayın Cihat Sezal kardeşime sorum yok.

7- Sayın Sefer Aycan size bir hatırlatma sadece siz iktidar değil muhalefet milletvekilisiniz. Bu arada yüce Rabb'im hiç kimseyi 1 gün önce söylediğinin tam tersini ertesi gün yaptırmasın, böyle bir duruma düşürmesin. Yüce Mevlam dan dileğim budur. 

Bu sorulara makul mantıklı cevap verecek olan bu kenti seven bu kent için bir şeyler yapmaya çalışan idareciler ve milletvekilleri arıyoruz. Siz bu sorulara cevap verene kadar biz bu konuları gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Ha bu arada kaledeki spotlar çok güzel de keşke o harcadığınız parayı kalenin restorasyonuna harcasaydınız.'' ifadelerini kullandı.