Kahramanmaraş’ta 7 Güzel Adam Edebiyat Müzesinde kendisine özel oda tahsis edilen Aşık Veysel, sevenleri tarafından anıldı.

EDEBİYAT MÜZESİNDE AŞIK VEYSEL’E AİT ÖZEL ODA TAHSİS EDİLDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi vefatının 46. Yılında Aşık Veysel Şatıroğlu’nu anma programı düzenledi. 7 Güzel Adam Edebiyat Müzesinde kendisi için özel olarak ayrılan odasında Aşık Veysel Şatıroğlu, büyük bir sevgi ve coşku seliyle anıldı. Özel odaya sevenleri sığmayınca bahçede düzenlenen etkinlikte Görme Okulu öğrencileri, Aşık Veysel’in türkülerinin seslendirip şiirlerini okudular. Programda görme engelli ozanlar sazlarıyla türküler ve şiirlerle ‘Dostların Aşık Veysel’i unutmadığını dile getirdiler. Aşık Veysel için ayrılan odada, üstadın portresi, plakları ve şiirleri yer alıyor.

Üstada ayrı bir önem veren Kahramanmaraşlılar, Aşık Veysel’in “dostlar beni unutmasın” dizelerinde dile getirdiği hakikati unutmayarak ona sahip çıktılar. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bekir Kılıç “Aşık Veysel’e ait özel bir köşede, özel bir odadayız. Aşık Veysel bizim için çok ayrı bir anlam ifade etmektedir. Daha çok küçük yaşlarda görme duyusunu kaybetmiş olmasına rağmen bizlere göstermiş olduğu gönül dünyasında çok farklı bir pencere açmaktadır” ifadelerini kullandı.