Ankara kulislerinden alınan bir bilgiye göre, Kahramanmaraş dahil 5 İl'in İl Başkanları ve belediye başkanları Ankara'ya çağrılarak Genel Merkez tarafından hesap sorulacağı iddia edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Başkanı Hayrettin Güngör'ün bu 5 İl Belediye Başkanları içerisinde yer alacağı öğrenildi.

İSTİFASI MI İSTENECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahramanmaraş ziyaretinde Miting alanının boş kalmasına sinirlendiği ve halkın şikayetlerini öğrendiği, AK Parti'nin duayenlerinden eski Milletvekili Ali Sezal'ın ziyaretinde de Kahramanmaraş hakkında görüş alışverişinde bulunduğu, kendisine yakın bazı kişilerden ise bilgiler aldığı, tüm bu olan bitenler kamuoyununda dilden dile konuşuluyor. 

Ankara'ya çağrılacak olan 5 İl'in Belediye Başkanları arasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde Büyükşehir Başkanlığını 2,5 yıldır sürdüren Hayrettin Güngör'ün de olduğu, çağrılan bazı Belediye Başkanlarından sağlık nedenleriyle istifasının isteneceği, bazılarının ise dikkatlerinin çekilerek halk'tan kopmamalarının önlenmesi adına ifadelerinin alınacağı öne sürülüyor. 

AK PARTİ'NİN KALESİ YIKILMAK ÜZERE

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana en çok destek veren İller arasında yer alan Kahramanmaraş İli'n de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişiyle ortalık toz dumana katılmış görülüyor. Yörükselim Mahalle Muhtarı Akif Neşnat'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör aleyhine bir şikayet mektubunu bizzat Cumhurbaşkanına vermesi, bu şehirde bir ilk olarak anılırken, Miting alanının halk tarafından doldurulmadığının görülmesi ve tüm ulusal medyada ve Muhalefet Partilerinde Kahramanmaraş Mitinginin sorgulanması, hatta Kahramanmaraş böyleyse diğer illerin ne durumda olduğunu düşünmek dahi istemiyorum diyen büyük bir kitlenin ortaya çıkması, AK Parti Yetkililerini kara kara düşündürüyor. Halk arasında en çok konuşulan konuların başında ''AK Partinin kalesi Kahramanmaraş'ta artık halk tepki gösteriyor. Bu kale yıkılmak üzere'' sözlerinin dile getirildiği biliniyor.

Önümüzdeki hafta bu iddiaların doğru olup olmayacağı kamuoyu tarafından merakla beklenirken, olası bir görevden sağlık nedenleriyle Hayrettin Güngör'ün istifasının istenmesi karşısında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yine Genel merkezin, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden bir ismi belirleyeceği gelen iddialar arasında yer alıyor.