Bilindiği üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın bir toplantıda yerel medyanın bir nevi bir araya gelmesi bakımından komisyon kurulması ile ilgili talimatı sonucunda, Kahramanmaraş’taki 4 cemiyet ve AK Parti medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hakan Dereli’nin bir araya gelerek kurulan komisyonda Belediyelerin vereceği ilanların bedelleri ile ilgili bazı kararlar alınmıştı. Komisyonda alınan kararlara yerel medyanın uyması, uymayanlar hakkında 4 cemiyetin gazete veya internet sitelerine yönelik bildiri yayınlaması kararlaştırılmıştı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Anadolu Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu son yaptığı toplantısında, Kahramanmaraş’ta ki şubesinin feshine karar verdi.

Genel Başkan Salih Ergül yaptığı açıklamada: "Genel Merkezimizin Ankara'ya taşınması ile tüzüğümüzü de değiştirdik. Yeni tüzüğümüz gereği, üç defa yönetim kuruluna katılmayan Yönetim Kurulu üyesinin üyeliği düşüyor. Onun için bazı arkadaşlarımız görev değişikliğine tabi tutuldular. Kahramanmaraş şubesinin feshine karar verdik. Şimdiye kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. " dedi.

Kahramanmaraş’ta Anadolu Basın Yayın Birliği şubesinin kapatılması sonucunda diğer 3 cemiyetin kurulan Komisyonda bundan sonraki süreçte kalıp kalmayacağı merakla bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ’TA ŞUBE KURMAK İSTEMİYORUM

Anadolu Basın Yayın Birliği Başkanı Salih Ergül ile yapılan telefon görüşmesinde, ''Kahramanmaraş’ta 3 arkadaşa görev verdik, maalesef en son arkadaşımız alındı belgesi bile almaya yanaşmamıştır. Böyle dernekçilik olmaz. Kahramanmaraş’a bundan sonraki süreçte şube kurmak istemiyoruz'' dedi.