Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 27 Ekim'e kadar açık kalacak olan fuarın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz,Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, ilçe belediye başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, il müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Kanal Maraş mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Mahçiçek yaptığı açıklamasında, Kahramanmaraş edebiyatın başkenti olduğunu ve çok özel bir kent olduğunu kaydederek, "Türkiye'ye değer katmış bir memleketin bu kabil güzel organizasyonların olması gerekir. Bunu da arkadaşlarımız bugün 6'ncısını icra ediyorlar bizim inancımızda ''oku'' emri ile başlar. Peygamber Efendimizin damadı Hz. Ali (r.a) ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ der. Dolayısıyla okumanın çok önemli olduğu bizim inancımızda, değer yargılarımız da bu kabil kültür hareketlerinin kültür faaliyetlerini icra edilmesi önemlidir diye düşünüyorum. Bu faaliyeti gerçekleştiren Büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere bütün emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun ise, "Kahramanmaraş 6. Kitap ve Kültür Fuarı'nın bugün açılışını yaptık Büyükşehir belediyemize bu edebiyata katkılarından dolayı ben çok teşekkür ediyorum. 10 gün açık kalacak şehrimizin ve Türkiye'miz için önemli bir gelişme. Şiirin ve şairin edebiyatın başkent diyoruz. inşallah bunu uluslararasına taşıyacağız. Büyükşehir belediyemizin büyük çalışmalar var bu projeyle ilgili. Bizde bu duruma destek veriyoruz. Kahramanmaraş Valimiz çok destek veriyor. Yedi Güzel Adam Müzesi Kahramanmaraş için çok güzel oldu. Ben tüm Türkiye'nin özellikle bu müzeyi hissetmesini ve gelip yazmasını istiyorum. Bize bu Fuar'da 10 gün boyunca yararlanacağız. Muhtelif zamanlarda gelmeyi düşünüyorum. Kısmet olur inşallah. Tüm Kahramanmaraş'ta burayı gezer ve yararlanır. Okumanın önemini burada kitapları değerlip his etmesi lazım. Ben herkesi buraya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise şunları söyledi;

"Şehrimiz birçok şeyin başkenti çünkü; Bu şehir 7 bin yıllık geçmişi olan bir şehir. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış. Dulkadiroğlu Beyliği'nin başkenti. Dondurmanın başkenti, Gastronomi Başkenti, Biberin Başkenti ve aynı zamanda şiir ve edebiyatında başkenti. Tabii bir şehrin dinamikleri, değerleri ve onlarla yaptığı etkinlikler ulusal ya da uluslararası düzeyde yaptığı etkinlikler o şehrin gücünü ve rekabet gücünü ortaya koyar. Bizim bu manada şiir ve edebiyat da bizim önemli bir değerimiz. Bu yıl 6'ncısını yapıyoruz. Tabii bu yılın bir önemi de bizim milli mücadelemizin 100'üncü yıl kutlamalarına denk geliyor. Bu etkinliği de Kitap ve Kültür Fuarımızda o kapsamda yapıyoruz ve her geçen gün genişleyerek devam ediyor, ilgi artıyor. Tabii şehrimiz milli mücadelede öne çıkan şeylerden biri. Ekim ayında başlayan ve 12 Şubat'ta nihayete eren bu mücadelenin bu süre içerisinde birçok ettiğini yapacağız. Kitap Fuarı bunlardan biri ve 10 gün devam edecek. 260 civarında Yayınevi bir o kadar da yazarımız ziyaret edecek. 10 gün içerisinde de yaklaşık 70 civarında etkinlik olacak. Bunlar söyleşiler, yazarlardan buluşma, çocuklar kitapla buluşuyor gibi bir çok etkinlik olacak zaten bunun bir amacı da bu kitabı sevdirmek  kitabı tanıtmak."

(Kaynak: Kanal Maraş)