Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde son zamanlarda çelik kapıları kanırtmak veya kart kullanmak  suretiyle gerçekleşen ikametten altın hırsızlığı olayları Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sıkı takibe alınmıştı. 

Kamera görüntülerinden yola çıkan polis ekipleri hırsızlık olayını ikişerli veya üçerli gezen bayanların vatandaşın işte olduğu veya evde olmadıkları saatlerde yaptığı, bu bayanların ise lüks giyimiyle dikkat çekmedikleri, tornavida yada levye tarzı materyallerle olayı gerçekleştirdiklerini tespit etti.
Girdikleri ikametten altın bulmadan çıkmayan bayanlar, hırsızlıktan hemen sonra ise İl’i terkettikleri ve olayı gerçekleştiren şüphelilerin ise aynı İl’e uzun süre gelmedikleri anlaşıldı. 

Bu doğrultuda gün içinde devriye gezen sivil asayiş ekipleri Onikişubat ilçesi   Haydarbey Mahallesinde şüpheli hareketleri olan Ş. Y.(29 Yaş) ve G.Ö. (21 Yaş) isimli bayanları takibe aldı, sonra yaptığı incelemede;  Kahramanmaraş’ta henüz bir hırsızlığa girişmedikleri tespit edilen bayan şahısların GBT bilgileri çıkartıldığında Gaziantep İlinde 2 ikametten değeri 120.000 TL olan altınları çaldıkları öğrenildi. Şahıslar gerekli işlemler için Emniyet Müdürlüğüne getirildi. İşlemleri ardından ise Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildiği öğrenildi.