CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasın'da açıklamalarda bulundu.

"BELEDİYE BİNASINA HER YIL SONU ASACAĞIM"

"Belediyeler şeffaf olmalıdır, Ne kadar geliri var, ne kadar gideri var? Bunlar kamu tarafından bilinmelidir. Vatandaşlar taraından bilinmelidir. 1 Nisan'da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda, her yıl 15-30 Aralık ayı arasında, o büyükşehir belediye binasına gelir gider afişini asacağım, internette yayınlayacağım, broşürler bastıracağım. Gelir ve giderleri tek tek açıklayacağım. Yapmadığımız takdirde de bu paralar nereye gitti diye vatandaşlarımız sorgular."

"ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ CİDDİ SIKINTI İÇERİSİNDE"

"En büyük sorunlarımızdan biri trafik. Şehir içi trafiği ciddi sıkıntı içerisinde. Şehir içi trafik sorununun çözülmesi gerekiyor. Bunun için çeşitli yollar var. Bunlardan biriside Güney Çevre Yolu. Güney Çevre Yolunun mutlaka yapılması gerekiyor."

Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Musatafa Karaaslan'ın, Maraş Olayları, AKEDAŞ paylaşımı ve sosyal medyaya düşen videoyla ilgili sorusuna, Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç içtenlikle cevap verdi.

'CEZASINI BEN KESTİM'

"Bana kumpas yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın kardeşidir. Konuyla ilgili Sayın İmran Kılıç beni aradı, cezasını ben kestim dedi. Sayın Hayrettin Güngör aradı, Mahir Bey aradı, Ahmet Özdemir aradı, Vali bey aradı, sağolsunlar. Bu yanlıştır, bu haksızlıktır dediler. Ben Kahramanmaraş’ta siyaset yapamaz mıyım? Hemen kulp mu takılacak, hemen iftira mı atılacak? Hemen montajlar mı yapılacak? Benim bu konulara açıklık getirmeme rağmen birileri hala sürdürecek mi? Böyle siyasi ahlak olur mu? Malum konuyla ilgili yayınlanan bildiriye bende katılıyorum. Herkesin imzası var. Maraş Olayları yaşanmış bir acıdır. Alevi ve Sünniler acı çekmiştir. Bir daha yaşanmaması gerekmektedir. Zamanında provokatörler gelmiş bunları şehrimize yaşatmıştır. Bunlara bir kez daha fırsat verilmemelidir. Biz barış ve huzur içerisinde bu kentte yaşıyoruz"

"HEMEN KALDIRMASINI SÖYLEDİM"

"AKEDAŞ ile ilgili benim danışmanın böyle bişey yazmış. Sosyal medya hesabımdan paylaşılmış. Ben sosyal medya hesabı kullanacak vakte sahip biri değilim. Hemen uyardım kendisini. Hemen kaldırmasını söyledim. Ve de paylaşımı kaldırdık."