''Yayın organınızın bir siyasetçiye dayandırarak yayımladığı haberde geçen; 40-50 bin abone sahibine yeni aboneler eklenerek mağdur edildiği ve adlarına 2-3 adet fazladan fatura çıkartıldığı iddiaları tamamen asılsızdır.'' açıklamasında bulunan Akedaşa soruyoruz:

Haberi olmadan adına abone düzenlenen Müzeyyen Kavak isimli vatandaşın yarın birgün usulsüz kaçak elektrik kullanımı olsaydı veya yüklü miktarda fatura çıksaydı sorumlusu kim olacaktı?

Kendi kabahatini kabul etmeyen Akedaş'ın açıklamasını cevap hakkının kutsallığı nedeniyle aynen yayınlıyoruz.

İşte Akedaş'ın yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

''Sorumluluk sahası olan Kahramanmaraş ve Adıyaman bölgelerinde tüketicilerine en iyi hizmeti verebilmek adına, donanım, inovasyon, teknoloji, yazılım ve ekibine yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. nin tüm iş ve işlemleri periyodik şekilde EPDK ve Enerji Bakanlığının ilgili birimlerince denetlenmektedir.

Sorumluluğunda olan bütün iş ve işlemlerde  son derece hassas ve şeffaf bir çalışma içerisinde faaliyetini sürdüren Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş., tüketicisini ilgilendiren tüm işlemlere hassasiyetle yaklaşıp titizlikle inceleyerek sonuçlandırmıştır.

Yayın organınızın bir siyasetçiye dayandırarak yayımladığı haberde geçen; 40-50 bin abone sahibine yeni aboneler eklenerek mağdur edildiği ve adlarına 2-3 adet fazladan fatura çıkartıldığı iddiaları tamamen asılsızdır. Belgesiz ve dayanaksız, kulaktan duyma olarak yapılan bahse konu haberin içeriğinde geçen bilgilerle ilgili şirketimiz geniş bir şekilde inceleme yapmıştır.

Adı geçen siyasetçinin annesi M.K. adına kayıtlı olarak çıkan Selçuklu Mahallesindeki ikamette tüketimin T.B. adlı kişi tarafından kullanıldığı yapılan saha incelemesi sonucu tespit edilmiştir. Kayıtlarımızın tetkikinde belirtilen tüketim noktası ile ilgili tahakkuk eden dönem faturalarının tamamının fiili kullanıcı T.B tarafından ödendiği ve ilgili aboneliğe ait ödeme yükümlülüklerinin yerine getirildiği görülmüştür. 

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin 48/b hükümlerinde yer alan “Kendi adına perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşması olmadan daha önceki tüketici adına düzenlenen ödeme bildirimlerini ödemek sureti ile elektrik enerjisi tüketmesi” Usulsüz Elektrik Enerjisi Tüketimi olarak belirtildiğinden, ilgili Yönetmelik hükmü uyarınca fiili kullanıcı T.B’ ye fiili kullanıcı olması gerekçesiyle, aboneliği kendi üzerine alması yönünde Usulsüz Kullanım Tebliğ yapılmış olup,  ilgili süreç Şirketimiz tarafından yakinen takip edilmektedir.

Burada şirket olarak her zaman basın, yayın, kurumsal sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla tüketicilerimize sık sık bilgi güncelleme konularında çağrı yapmaktayız. Tüketiciler bilgilerini 7 gün 24 saat hizmet veren çağrı merkezini arayarak ve bilgilerini paylaşarak da gerçekleştirebilmektedirler. Bilgilerini güncellediğimiz tüketicilerimiz, abonelikleriyle ilgili bilgi ve duyurulara daha hızlı ulaşmaktadır.  Şirketimiz abonelikleri için bilgi güncelleme işlemi abonelik sahibinin ibrazı ile gerçekleştiği için toplu bir yanlışlık ya da aktarım asla söz konusu değildir. Şirketimiz bu konuda son derece titiz davranmaktadır.

Tüketicilerimizin kullandıkları sarfiyatları faturalandırma da EPDK’nin belirlediği sistem uygulanırken, fatura doğrulama işlemi yine EPDK’nın resmi web sitesi üzerindeki modül ile yapılabilmektedir. Haberdeki gibi hiçbir abonemize ek faturalar çıkartılmadığı gibi fazladan aboneler de çıkartılmamaktadır. Bu işlemlerin hepsi ilgili bakanlık ve EPDK tarafından denetime tabidir. Çok eski olan bu tür aboneliklerimiz de bilgilerini güncelleyerek, abonelikleri ile ilgili tüm duyuru ve bilgileri anında alabilirler.''