Kahramanmaraş'ta ikamet eden Birruh Kısakürek ve R.Y., sosyal medya hesabı üzerinden elektrik faturasının yüksek geldiği için eleştirilerde bulunup paylaşması nedeniyle Akedaş sahiplerinden, M.H.Ö, A.A., M.B ve A.K.'un şikayetleri üzerine Kahramanmaraş 5.Asliye Ceza Mahkemesinin 2020/359 Esas 22.04.2021 tarihinde görülen 3.celsesinde, Akedaş sahiplerini bir nevi avukatlar ordusu savunarak duruşmada hazır bulundu.

Görülen davada İddia makamının; ''Her ne kadar sanıklar hakkında katılanlara karşı hakaret suçundan cezalandırılmaları istemiyle dava açılmış ise de, sanıkların yüksek gelen elektrik faturalarını protesto etmek ve yüksek faturaların çözüm bulunması maksadıyla hareket ettikleri, doğrudan doğruya müştekileri hedef almadıkları, müştekilerin elektrik dağıtım şirketiyle olan ilişkileri sebebiyle söylemlerin hedefinde oldukları anlaşılmakla sanıkların atılı suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi kamu adına talep ve mütaala olunur.'' demesi sonucunda;

Sayın Mahkemenin; Gereği düşünüldü: Nedenleri gerekçeli kararda açıklanacağı üzere;

1- Sanıkların üzerine atılı ''zincirleme şekilde alenen Hakaret'' suçundan CMK'nın 223/2-a maddesi uyarınca ayrı ayrı BERAATLERİNE kararı verildi. 

KAHRAMANMARAŞ DÖRT'TEN BÜYÜKTÜR

Karar hakkında kendisine ulaştığımız Birruh Kısakürek şunları söyledi; ''Kahramanmaraş 4'den büyüktür. Halk olarak elektrik faturaalrına isyan etmemiz ağ babalarını kızdırsada hakkımızda şikayetleri sonucunda açılan davada Adalet tecelli etmiştir. Ben tüm hemşerilerim adına isyanımı dile getirmiştim. Hak yerini buldu. Allah Adaleti tecelli ettiren Hakimlerimize ve Savcılarımıza şükranlarımı sunuyorum. tekrar ediyorum, Kahramanmaraş o dört kişiden çok çok büyüktür.'' ifadelerini kullandı.

İŞTE O KARAR: