Koronavirüs vakalarının ülkemizde görülmeye başlandığı günden itibaren Akedaş bütün lokasyonları ile birlikte Tüketici İşlem Merkezlerine de dezenfektan sıvısı ve dezenfekte edici olarak kullanılabilen kolonya bulundurmaya başladı ve bu uygulamaya devam ediyor.

Şirket girişine yerleştirilen termal kamera ve ateş ölçer cihazlar ile çalışanlarının ve tüketicilerinin vücut sıcaklıklarının tespit ederek endişelenmeyi gerektirecek herhangi bir durumda müdahale şansını artırdı.

Şirket çalışma prensiplerini yine bu doğrultuda radikal kararlarla ve büyük özenle güncelleştiren Akedaş, toplantıları tele ya da video konferans yöntemine çevirdi, yemekhane saatlerinde düzenlemeler yaparak kalabalık grupların oluşumunu engelledi, öğle arası saatlerini de buna göre güncelledi. Asansör ve tüketicilerin de görebileceği bütün ekranlarda Korona Virüs e karşı alınacak tedbirleri anlatan kamu spotlarını sürekli olarak yayınlıyor.

Şirket lokasyonlarının da gün içerisinde belirli periyotlarda dezenfekte edici maddelerle düzenli olarak temizliği sağlanırken Akedaş; kendi bünyesinde tüm lokasyonlarında her akşam mesai saati sonra dezenfekte edici ilaçlama işlemi gerçekleştiriyor.

Tüketici İşlem Merkezlerinde tüketicilerinin sosyal mesafe kurallarına uyması için gerekli önlemleri alarak içeri kontrollü şekilde tüketici girişini sağlıyor ve sosyal mesafe kurallarını tüketicilere anlatmak için videolar yayınlıyor.

Tüketicilere sosyal medya üzerinden İşlem Merkezlerine gelmelerine gerek kalmadan online olarak gerçekleştirebilecekleri işlemleri duyuruyor.

Hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan çalışanlarına evden çalışma olanağı sağlayan Akedaş, ofisten çalışmaya devam eden çalışanları için kıyafet ve ulaşım konusunda tedbirlerin üst düzey olmasını sağlayacak esneklikler tanıyor.

Bunun yanında bir güzellik olarak çalışanlarının sağlığını korumak için her gün 2 litre suyun her bir çalışanına dağıtılarak içilmesini sağlıyor ve bu dönemde çok tehlikeli olabilecek sigara kullanımından kaçınılması yönünde de çalışanlarını sürekli motive ediyor.

Tüketicilerinin sağlığı ve kesintisiz iletişimleri için tüm çalışmalarına bu şekilde hız kesmeden devam eden Akedaş yetkilileri; aldıkları önlemlerin tek başına yeterli olmayacağını; tüketicilerinin ve bütün vatandaşların de kurallara uymalarını, kendi tedbirlerini de sıkı sıkıya almalarını istediklerini özellikle belirttiler.