Camilerin genel elektrik masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Ancak özellikle kış aylarında ısıtma alanlarının kullanımından doğan sarfiyatın faturaları sıkıntılara yol açıyor. Kahramanmaraş'ta Şeyh Turan Cami'nin ısıtma giderlerinden doğan borcu nedeniyle elektriği kesildi.

100 yıl önce Maraş Milli Mücadelesi’nde başta Fransızlar olmak üzere işgalcilere karşı yaşanan destansı direnişte çatışmaların ortasında kalan ve özellikle hedef alınan Şeyh (Şıh) Camii'nde elektrik kesintisi yaşanıyor. AKEDAŞ ekiplerince borcu nedeniyle elektriği kesilen camiye, kaçak elektrik kaçak tutanadığı tutulduğu öğrenildi.

Camilerin elektrik giderleri noktasında devlet, belediyeler ve hayırseverler öncü rol oynuyor. Cami içindeki aydınlatmalar devlet, minare ve dış aydınlatmalar ise belediyeler tarafından karşılanıyor. Cami içinin ısıtılması konusunda ise farklı bir sayaç ve elektrik aboneliği gerekiyor. Ve ısınma giderleri cami bütçesinden karşılanıyor.

ELEKTRİĞİ KESMEKLE KALMADILAR, KAÇAK TUTANAK TUTTULAR

Şeyh (Şıh) Camii'nde geçtiğimiz günlerce Cuma namazı öncesi sela verilmeden önce camiinin elektriği AKEDAŞ görevlilerince kesildi. Bununla yetinmeyen AKEDAŞ, camiye elektiriği kaçak kullandığı iddiasıyla tutanak tuttu.

Bu nedenle cami cemaatinin çok ciddi mağduriyetler yaşadığı öğrenildi.

"EZAN OKUNMADI"

Bu sorunun sürekli yaşandığı dile getiren mahalle sakinlerinden Adem Ünlü, ''Önceden bu yana buraya gelenlere söylüyorum bu sıkıntıların giderilmesi lazım diye. Akadeş görevlileri kendileri açıyor kendileri gelip kapatıyor. Cuma günü sela veriliyordu geldim elektriği kestiler, yaptığınız iş bu mu, bu cuma günü yapılırmı bu dedim? Borcu var kesiyoruz diye cevap verdiler. O Cuma günü ezan okunmadı.'' ifadelerini kullandı.