Bir televizyon programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Medya Tanıtım Başkanı Mahir Ünal’a son zamanlarda esnafın, besicinin, çiftçinin dertleri sorulmuştu.

“Öncelikli olarak ben bir siyasetçi olarak büyük fotoğrafa bakarım. Bir ekonomist olmadığım için rakamlar konusunda iyi olduğumu söyleyemem” sözleriyle başlayan Ünal, bir siyasetçi perspektifiyle büyük fotoğrafı şu örnekle yorumlamıştı:

"2018 yılı Haziran seçimleri döneminde bizim Kahramanmaraş Bertiz dağlık bölgesinde seçim gezisindeyiz. Dağın başındayız. Mayıs ayı. Bir delikanlı geldi. Bana ‘Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz, çiftçi şu durumda’ dedi. Ben de bu arada 14 yaşına kadar çiftçilik yapmış birisiyim.

Üzerinde beyaz bir gömlek var. Cebinde bir telefon var. Dedim ki, ‘Telefonu alabilir miyim?’ Telefonu aldım. iPhone 6. Dedim ki ‘Telefonu kaça aldın?’ 3 bin 400 – 4 bin 500 lira mı ne dedi. ‘Kaç taksitle aldın?’ dedim. ’24 taksitle aldım’ dedi.

'Bunun internet paketi de var mı?’ dedim (Gülerek) ‘Var’ dedi. ‘Ayda kaç lira ödüyorsun buna?’ dedim. ‘450 lira ödüyorum’ dedi. ‘Sen burada bulunduğun yerde ayda 450 lira bu telefona ödeyebiliyorsun.

Bu şu demek: Bizim kaynaklarımızı, finansmanımızı, üretim yeteneğimizi kullanma becerimiz demek aynı zamanda bu. Çiftçimizle ilgili sorun var mı? Tabii ki var. Esnafla ilgili sorun var mı? Özellikle son bir buçuk yılda tabii ki var."

MAHİR ÜNAL BERTİZ YÖRESİNE GELMEDİ

Tüm Türkiye de gündeme oturan bu açıklama sonrası Kahramanmaraş kamuoyunda da ''bu çiftçi kim?'' sorusu sorulmaya başlandı. Kanal Maraş Haber Merkezi bugün akşam saatlerine kadar Bertiz yöresinde ulaştığı kişilere 2018 yılında Mahir Ünal'ın seçim çalışmaları için gelip gelmediği ve geldiyse ''o çiftçinin kim olduğunu'' araştırması sonucunda Mahir Ünal'ın Bertiz yöresine gelmediği iddia edildi.

ÇİFTÇİ ORTAYA ÇIKSIN IPHONE 6 TELEFONUNU IPHONE 7 İLE DEĞİŞTİRELİM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın Bertiz dağlık bölgesinde seçim çalışmaları esnasında ''üzerinde beyaz gömlek vardı ve cebinde IPHONE 6 telefon var dediği çiftçi'' ortaya çıktığı takdirde Kanal Maraş Haber Merkezi çalışanları olarak ''o çiftçimize Iphone 7 telefon alacağını'' buradan kamuoyuyla paylaşıyoruz.