Eğer bu gayret, çaba, çalışma, bu öz güven, yüksek motivasyon, ülkeye duyulan inanç devam ederse, 2023'te, 2053'te ve 2071'de Türkiye'nin çok farklı yerlerde olacağını belirten Ünal, petrol ve doğalgazı kaynağı olmayan Türkiye'nin çok güçlü bir insan kaynağına sahip olduğunu vurguladı. 

Ünal, bugüne kadar birçok krizi aştıklarını, 15 yıldan beri tek bir şeyin mücadelesini verdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Biz, 'devletin yönetiminde karar verici olan milletin kendisidir' diyoruz ve milletin iradesinin hakim olmasının mücadelesini veriyoruz. Biz bugüne kadar bütün krizleri, bütün engelleri de milletin desteğiyle aşıyoruz. Millet arkamızda olduğu için biz bu krizleri aşıyoruz. Bölgesel krizleri tek tek aşarken hep yanımızda milletimizin kendisi vardı. Asla korkmayacağız. Bizim İstiklal Marşımız 'korkma' diye başlıyor. Bu milleti korkutmak istiyorlar, endişelendirmek istiyorlar. Bölgede artık terör döneminden kendilerince bölgeyi dizayn etme dönemine geçmiş bulunuyorlar. Türkiye bunlara izin vermeyecek güçtedir. Türkiye muktedirdir. Türkiye, bölgesinde kendisine rağmen herhangi bir oyun kurulmasına bugüne kadar müsade etmedi, bundan sonra da müsade etmeyecektir. Kendimize ve ülkemize güvenelim."