Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genişletilmiş il başkanları toplantısında “AK Parti sırça köşklerde oturan, halka tepeden bakan ve halkın derdiyle dertlenmeyen siyasetçilerin partisi değildir. Aksini düşünen varsa yanlış yerde olduğunu bilmelidir. Partide küskünleri bulup gönülleri almalarını ve 2001 yılından bu yana partiye gönül vermiş insanları tekrar partiye kazandırılmasını” istemesi üzerinden daha 24 saat geçmeden Kahramanmaraş’ta günlerce konuşulacak yeni bir skandal gün yüzüne çıktı.
 

AK PARTİ İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANI BELEDİYEDE SEKRETER YAPILDI MI?

Kanal Maraş istihbarat servisinin edindiği bilgiye göre, Kahramanmaraş’ın 12 bin nüfuslu bir ilçesinde AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı, belediye başkanının sekreteri olduğu iddia edildi.

Öte yandan AK Parti’ye ciddi bir zarar verecek şekilde davranan belediye başkanı hakkında vatandaşların; “kendi cumhuriyetini mi kuruyor? söylemleri ile ilçenin çalkalandığını belirtmeleri ve AK Parti İlçe başkanlığına kendi kayınbiraderinin getirilmesini sağladığı, halasının oğlunun ise meclis üyesi yapıldığı, bu ilçe böyle olmamalıydı” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.
 

BAŞKAN, O ARAÇ SENİN DEĞİL MİLLETİN

Kanal Maraş istihbarat servisinin edindiği diğer bir bilgi ise, bu ilçenin belediye başkanı komşu bir ilçede ikamet ettiği ve o ilçeye gidip gelirken siyah plakalı makam aracını kullandığı bilgisine ulaşıldı. Başkanın bu tutumuna vatandaşlar çok büyük tepki gösterirken, başkanın bu tepkilere kulak tıkaması ise dikkatlerden kaçmadı.
 

DÜĞÜNDE SİLAH SIKMAK ADET MİDİR?

Konuşulan bir başka iddia ise, Kahramanmaraş’ta yapılan güvenlik toplantısında silah taşınmasın deyip ertesi gün bir düğünde silah sıkması sonucunda, kendisini uyaran o ilçenin emniyet güçlerine “Haddini bil ben buranın seçilmiş başkanıyım. Bir düğünde silah sıkmak bizim âdetimizdir” dediği iddia ediliyor.
 

AK PARTİ İL YÖNETİMİ NE YAPACAK?

Kamuoyunda AK Parti İl Yönetiminin ve Milletvekillerinin bu olayları bildiği halde suskun kaldığı iddia edilirken, son dakika olarak Ankara Kulislerinden edinilen bilgiye göre Genel Merkez tarafından bu ilçe ile alakalı rapor istendiği ve rapora göre Genel Merkezin bu ilçeye bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı ise merak konusu oldu.