14 Şubat 2019 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisinde tüm partilerin ortak kararı ile geri çekilen ''Termik santrallere havayı kirletme izni'' veren yasal düzenleme yeniden gündeme gelmişti.

Kahramanmaraş'ta hava kirliliği nedeniyle özellikle solunum ve dolaşım sistemlerinde hastalıklara neden olduğu bilimsel raporla da kanıtlanan Afşin-Elbistan Termik Santrali, baca filtresi olmadan çalışan kömürlü termik santralin kapatılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na başvuru yapılmıştı. 

Santral yetkilileri vatandaşların feryatlarına sağır kalırken, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili konuyla ilgili açıklama yaptı ve gerekli çalışmaların yapılması için adımlarının atıldığını duyurdu.

Özdemir canlı yayında şu ifadelerie yer verdi;

"Afşin Elbistan Termik Santariyle ilgili Enerji Bakanımızın bütçe görüşmeleri sırasında burada hiçbir personelimizi mağdur olmayacağını, işten çıkarılmayacağını ve kirlilik ile ilgili önlem alacağımızı söylemişti. Bugün asıl gündem olan şey, bir tanesi işçilerin durumu, ikincisi de bacanın filtresini yapılıp yapılmaması ile ilgili konu gündemde. Şirketin şöyle bir iddiası var diyorlar ki yasal olarak 31.12.2019 yılına kadar bu baca filtreleri yapmaları gerekiyordu. Şirket diyor ki 'biz bu baca filtresi ne bu söyle yapamayız. Onun için bize süre uzatın' Şirket burayı 1,5 yıl önce devraldı. Kendisine de 9 ay bu konuda süre verilmişti. Ancak 31.12.2019'da sürede dolacak. Şirket  bize diyor ki; 'Biz bunu yapamayız yetiştiremeyiz. Bize ek süre verin. Siz bize ekstra vermezseniz. Biz burayı işletemeyeceğiz ve bırakacağız. Bırakınca da işçilerimiz mağdur olacak diyorlar.

Bizim için önemli olan iki şey var. Bir işçilerimizin mağdur olmasını istemeyiz. Çünkü orada ciddi bir insan potansiyeli var, oradan geçimini değmeden insanlar var. Orada bin 100 tane özelleşen kısımda devlet kısmında, 1400 tane özelleşen kısımda çalışan var. Potansiyelinin artması da söz konusu yani kapasitesi artırılacak. Arttırıldığında 5 bin civarı insan çalışacak orada. Bizim için işçilerimizin ve onların ailelerinin ve Elbistan Afşin ekonomisinin mağduriyet yaşamaması önemli. Ama oradaki vatandaşlarımızın kanser olmaması, hastalığa maruz kalmaması, havasının temiz olması da önemli. Şirket belli bir süre bu çalışmayı yapsaydı ve yetiştiremeseydi bu makul bir talep. Çünkü, orada birçok insana ekmek veriyorlar. Ama şimdi ben şirketin bu konuda bir çaba sarf ettiğini düşünmüyorum. Şirket bu konuda bir çaba sarf etmeden bu sürenin uzatılmasını ve bunu da işçilerin işten çıkarılmasını sebep göstererek yapmasını akılcı bulmuyor. Bir nevi tehdit ediyor. Yani, şirket yöneticileri diyor ki 'Siz bunu uzatmazsanız biz işçileri işten çıkarırız. Ekonomik yolundan çok ciddi bir zarar oluşturacak' diyorlar. Evet, doğru böyle olacak ama sizde üzerinize düşen görevi yapmalıydınız. 9 aydır neredeydiniz? Biz bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. "

(Kaynak: Kanal Maraş)