AK Parti Kahramanmaraş 2. Sıra Milletvekili Adayı Av. Ahmet Özdemir, Kanal Maraş canlı yayınında Açık Masa programında, 24 Haziran seçimlerine ilişkin soruları yanıtladı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Av. Ahmet Özdemir'in Kanal Maraş canlı yayınında konuşmasının satır başları şöyle;

Özdemir, "Seçim çalışmalarına başladığımız günden bugüne kadar tabi kat ettiğimiz mesafe çok fazla ama AK Parti ilk defa bu seçime girmiyor, 16 yıldır çok çetin, zorlu; refarandum, kongre bir çok organizasyonun, büyük işin altından kalktı bugüne kadar. Ve her organizsayondanda bir tecrübesi var AK Parti'nin"

Bu seçimde belli bir tarih koyarak sahaya indiklerini belirten Özdemir, "Vatandaşımızın beklenti ve sorunları nedir? Gördüğümüz netice bizim saha çalışmalarımız vatandaşlarımızın beklentisi AK Parti'ye duyuylan sevgi ve güven. Vatandaşlarımızın AK Parti'ye duydukları sevgi ve güven devam ediyor. Ancak bazı şikayetleri ve beklentileri var. Bunların karşılanmasını istiyorlar ama umut olarakta bunları çözecek partinin AK Parti'nin olduğunu düşünüyorlar. Bu bizim için memnuniyet verici" 

"KAHRAMANMARAŞ ÇOK ÜSTÜN POTANSİYELE SAHİP"

"En önemli nokta belki görüntü olarak büyük bir yekün teşkil etmeyen bir kültürel tanıtım eksikliğini görüyorum. Bu eksiklikte kastım, belediye başkanları, il başkanları ve parti başkanları değil, şehir olarak söylüyorum bunu. Bunuda şunun için söylüyorum. Kahramanmaraş tanıtıldığında çok üstün bir potansiyele sahip. Kahramanmaraş, Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte şiirin edebiyatının başkenti olmaya namızet olmuş. Türkiye'de böyle bir il yok. Dolayısıyla bunun iyi pazarlanması gerekir. Bu noktada bu işin daha başlangıcındayız. Doğal güzellik, termal turizm, sağlık turizmi gibi birçok alanda Kahramanmaraş çok bir zenginliğe sahip ama zenginliğin orantınında tanıtılan bir il değil" 

AK Parti Milletvekili Adayı Özdemir sözlerine şöyle devam etti: 

"Herkes Kahramanmaraş'ı dondurmasıyla ve kahramanlığıyla biliyor. Ama bu şehir bir çok edebiyat insanı ve şair yetiştirmiş bir şehir. Bu şehir bir çok tarihi olaya beşiklik yapmış bir şehir. Bunların ön plana çıkarılması lazım. Ancak bunları ön planı çıkartmak yeterli değil. Bunu ön plana çıkarttığımızda buraya gelip görürler"

"KAHRAMANMARAŞ'IN EKŞİLİ ÇORBASINI İÇMELİLER"

"Yedikuyular Kayak Merkezi'ndeyken oraya Gaziantep'ten gelmişler. Tam araçlarına biniyorken, bende aracıma binerken duydum. Diyor ki; "Gidip G.Antep'e beyran yiyelim" Gelmiş burada Yedikuyular Kayak Merkezi'ne çıkmış. Sonra Gaziantep'e gidip beyran yiyecek. Onun burada kalması lazım. Bu tanıtımı yaptıktan sonra insanlar buraya geldiğinde başka şeyleride görmeli ve burada kalmalılar. Yani orada beyran yememeli Kahramanmaraş'ta bir yerde kebabçıda kebap yemeli. Bir yerde Kahramanmaraş'ın ekşili çorbasını içmeli. Yedikuyularda vatandaşlar gezerken Kahramanmaraş'ta çok güzel ekşili çorba yapan yer var bunu biliyor musunuzu görmeliler" şeklinde konuştu.

YERLİ OTOMOBİL VE SAVUNMA SANAYİ

AK Parti siyasetinde her zaman üretim teşvik edilmiştir. Kamuoyunun gündeminde olan bunlardan en önemli 2 tanesi. Birisi Yerli Otomobil, ikincisi de Savunma sanayisidir. Biz bu ikisine çok hızlı adımlar attık. Bu ülkenin geleceğine hem yurtdışı kaynaklı para gelişini sağlamak, hemde istihdamın artmasınıda büyük bir katkı sağlayacak.

AHMET ÖZDEMİR NASIL BİR MİLLETVEKİLİ OLACAK?

Ahmet Özdemir nasıl bir il başkanıysa öyle bir milletvekili olacak.
Ben il başkanıyken Kahramanmaraş'ın yatırımlarını çok iyi takip etmeye çalıştım. Onların artı veya eksik yönleri varsa vekillerimizle koordineli olarak bunu gerçekleştirmeye çalıştık. Kahramanmaraş'ın önemli projelerinde hızlı ilerlemesi için çok çaba sarfettim.

STADYUM AÇIKLAMASI
Öncelikle şunu söylemek isterim bir yere bir stadyum yapılacaksa ilk ve güzel yapılacak yer Kahramanmaraş'tır. Futbolda en ileri düzeyde olamayabiliriz. Yani Kahramanmaraş'a bir stadyum yapılacaksa bunun en iyisini hak ediyor. Bu açıklamayı Perşembe günü Cumhurbaşkanımız belki yapar. Kahramanmaraşspor taraftar gruplarımızın ve sporsever kardeşlerimizin beklentileri karşısında bir açıklama yapılacaktır. Mevcüt stadyumun tadilatı taraftarları tatmin etmediğinin farkındayız. Vatandaşlarımızın beklentisinin de üstünde bir açıklama yapacağını söyleyebilirim.