AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, dün dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş ve kongre sürecinin başlamasını hatırlatmıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, Partide istifaların olacağını belirtmiş, "İl ve ilçe başkanlarımızda görev değişikliği ve bir kısım istifalar olacak." demişti. 

İSTİFALAR PEŞPEŞİNE GELDİ

Amasya AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ise, görevinden ayrıldığını dün sosyal medya hesabından duyurdu. Öte yandan, Amasya AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necmettin Topsakal da istifa etti.

Amasya İl Başkanı olarak görevinin dördüncü yılını dolduran Ünek, dün yaptığı açıklamada kongre sürecinin başlaması sebebiyle göreve talip olanların önünü açmak için görevinden ayrıldığını belirtti. 

KÜTAHYA İL BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

AK Parti Kütahya İl başkanı Ali Çetinbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’le yapmış olduğu görüşme sonucu bugün itibariyle İl Başkanlığı görevinden ayrıldığını belirtti.

Çetinbaş, ” Yapmış olduğum bu görevi ömrüm boyunca onurla taşıyacağımı ve Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istikametinden ayrılmayacağımı bilmenizi isterim. Hakkınızı helal ediniz. Baki selam ve muhabbetle” dedi.

14 İLİN İL BAŞKANLARINDAN İSTİFALAR İSTENDİĞİ İDDİA EDİLDİ

AK Parti de kongre sürecinin start aldığı ve bazı illerin İl Başkanlarının istifa haberleri bir biri ardına gelirken, takriben 14 ilin İl Başkanlarının istifa etmesi yönünde Genel Merkezin talebi olduğu iddia edildi. İstifası istenen İl Başkanları arasında Kahramanmaraş AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'nin de olduğu konuşuluyor. 14 ilden bazıları ise şunlar: Kayseri, Konya, Erzurum, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Yozgat.

MAHMUT KAÇAR KİMLERLE GÖRÜŞTÜ?

Bir dizi ziyaretler için bugün Kahramanmaraş’a gelen, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Akdeniz Bölge Koordinatörü Mahmut Kaçar'ın eski bir vekil ve bir kaç isimle gizlice görüştüğü iddia edilirken, bu görüşmenin AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı için olup olmadığı bilgisine ulaşılamadı.