Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarıyla birlikte tarihi kapalı çarşı esnafını ziyaret ederek dertlerini dinledi.

“Her  bir esnafımızı ayrı ayrı; sorunları, sıkıntıları, varsa yapabileceğimiz, hemen müdahale edebileceğimiz varsa bunları dinliyoruz. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız beraber geziyoruz. Birçok konuya hemen müdahale etme imkanımız oluyor.” ifadelerini kullandı.

Esnaf ziyaretinin ardından bir basın açıklaması yapan Ünal 23.02.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş’a gelerek vatandaşlarla biraya geleceğini duyurdu. Bir basın mensubunun tanzim satışları ve CHP’nin eleştirisinin sorması üzerine Ünal “CHP’nin bu ülkede bir çivi çaktığı, bir sorun çözdüğü ,taş üstüne taş koyduğu görülmüş mü? Peki CHP sorun çözmez, icraatı yoktur, yani vatandaşın sorununu çözmek anlamında bir iş yapmaz. Peki ne yapar? Konuşur. Peki biz ne diyoruz? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu millet insanı lafıyla değil icraatıyla değerlendirir. Ya Allah aşkına şimdi tutturdular; tanzim satışların önünde kuyruk oluyor diye tutturdular. Bunu sürekli söylüyorlar değil mi? Bunu niye söylüyorlar? Çünkü o görüntüler onlara geçmişlerini hatırlatıyor.” dedi.

CHP,İyi Parti ve Saadet’in PKK’nın uzantısı olduğunu söylediği HDP ile işbirliğini çok sert ifadelerle eleştiren Ünal “bunlar HDP ile olan ilişkiyi saklamaya çalıştılar ama HDP bunu deşifre etti. Dolayısıyla her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Bizim birinci önceliğimiz, bunu İstiklal şehri Kahramanmaraş’tan söylüyorum; birinci özelliğimiz istiklalimiz ve istikbalimiz. Bizim istikbalimize ve istiklalimize kast eden her kim olursa bu bizim karşımızdadır. Bu topraklarda bağımsızlık benim karakterimdir diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu siyasi partinin, bizim bağımsızlığımıza kast eden bir terör örgütünün uzantısı ile iş birliği yapmasını CHP’li kardeşlerim kabul etmez.” Her bir esnafımızı ayrı ayrı; sorunları, sıkıntıları, varsa yapabileceğimiz, hemen müdahale edebileceğimiz varsa bunları dinliyoruz. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız beraber geziyoruz. Birçok konuya hemen müdahale etme imkanımız oluyor. Hepsine gerek Sağlık Müdürlüğü nezdinde, gerek valilik düzeyinde, gerektiğinde bakanlık düzeyinde telefonla arayarak hemen soruna müdahale edebiliyoruz. Tabi bir de yerel yönetimlerden kaynaklanan yolla ilgili, kentsel dönüşümle ilgili talepler var. Bunları da alıyoruz. Burada arkadaşlar önemli olan şey şu: “Burada önemli olan Ak Parti’nin sorun çözme kapasitesi. Yani Ak Parti hamd olsun, benim sahada gördüğüm, vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde gördüğüm şey , Ak Parti’nin çok yüksek bir sorun çözme kapasitesi var. Yani milletvekiliyle, belediye başkanıyla beraber; bakanıyla, hükumeti ile beraber; bir sorun olduğu zaman Ak Parti o sorunu alıyor ve hamd olsun, çözüme kavuşturuyor; kıymetli olan budur. Sorunları olacak mı, tabi ki olacak. Zaten insanın olduğu yerde sorun olur. Peki bizim görevimiz ne? Bizim görevimiz de bu sorunları çözmek. Türkiye’yi geliştiren, Türkiye’yi geleceğe taşıyan Ak Parti hamd olsun Türkiye’nin sorunlarını çöze çöze 2023’e, 2053’e, 2071’e doğru hedeflerine ilerliyor. Cumartesi günü inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’ta. Saat 14.00’te Müftülük Meydanımızda sayın Cumhurbaşkanımızla inşallah Kahramanmaraş buluşuyor, kucaklaşıyor. Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş'a özel bir gayreti, sevgisi var. Muhalefetle ilgili benim her zaman benim söylediğim bir şey var. Bizde bir söz var, biz deriz ki; “tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.”

Şimdi CHP’nin bu ülkede bir çivi çaktığı, bir sorun çözdüğü ,taş üstüne taş koyduğu görülmüş mü? Peki CHP sorun çözmez, icraatı yoktur, yani vatandaşın sorununu çözmek anlamında bir iş yapmaz. Peki ne yapar? Konuşur. Peki biz ne diyoruz? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu millet insanı lafıyla değil icraatıyla değerlendirir. Ya Allah aşkına şimdi tutturdular; tanzim satışların önünde kuyruk oluyor diye tutturdular. Bunu sürekli söylüyorlar değil mi? Bunu niye söylüyorlar? Çünkü o görüntüler onlara geçmişlerini hatırlatıyor. Geçmişteki tüp, yağ, pirinç ,yani hepimiz hatırlıyoruz. Her şey kara borsaydı. Bulamazdık, kuyruklara girerdik. Bugünse elhamdülillah devletimiz bir imkan sunmuş. Bir ucuzluk imkanı sunmuş ve bu ucuzluk imkanından vatandaşımız faydalanıyor, istismarcılardan korunuyor. O yüzden CHP kendi iç krizleriyle uğraşsın. Kendi iç sorunlarıyla uğraşsın. CHP öncelikli olarak HDP ile iş birliği içerisinde Ak Parti ve MHP’yi nasıl kaybettirebiliriz, bunun çalışmalarını yürütüyor. Biz de onlara diyoruz ki HDP PKK’nın uzantısı olarak Tayyip Erdoğan’dan ve Ak Parti’den kurtulmak istiyor. Bunu anlıyoruz da siz Türkiye'nin düşmanı bir yapıyla nasıl ittifak kuruyorsunuz? Yani CHP tabanında bu konuda ciddi bir rahatsızlık var. Yine CHP ile ittifak içerisinde olan İyi Parti ile de bu konuda çok ciddi bir rahatsızlık var. Çünkü benim vatandaşım askere, polise kurşun sıkan, kadın çocuk demeden sivilleri katleden , vahşi bir terör örgütünün iradesine teslim olmuş bir siyasi partiyle kendi siyasi partisini; bu CHP, bu İyi Parti bir arada görmek istemiyor. Ama şimdi bunlar da ne yapıyorlar, tabi Saadet de oraya katıldı, şimdi tabi vatandaş her şeyi biliyor; bunlar HDP ile olan ilişkiyi saklamaya çalıştılar ama HDP bunu deşifre etti. Dolayısıyla her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Bizim birinci önceliğimiz, bunu İstiklal şehri Kahramanmaraş’tan söylüyorum; birinci özelliğimiz istiklalimiz ve istikbalimiz. Bizim istikbalimize ve istiklalimize kast eden her kim olursa bu bizim karşımızdadır. Bu topraklarda bağımsızlık benim karakterimdir diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu siyasi partinin, bizim bağımsızlığımıza kast eden bir terör örgütünün uzantısı ile iş birliği yapmasını CHP’li kardeşlerim kabul etmez.” açıklamalarında bulundu.