Kahramanmaraş’tan yoğun katılımın olduğu festivalde hemşerilerini yalnız bırakmayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mehmet Alaattin Nalcıoğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile Mado Çadırını ziyaret etti. Çadırda dünyanın en ünlü dondurmasını tadan Erdoğan Mado Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kanbur ile bir süre sohbet etti.

MEMLEKETİMİZİ DAHA ÇOK TANITMALIYIZ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Onikişubat Belediyesi Çadırlarını da ziyaret eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Alaattin Nalcıoğlu; “Türk sporlarını geçmişten geleceğe taşımak çok önemli. Kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması için bu tür festivalleri çok önemsiyorum. Bu festivallerin diğer bir amacı da şehirlerin tanıtımıdır. Dondurmamızın ünü Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya yayıldı. Bunun yanında diğer yöresel ürünlerimizi de aynı kararlılıkla tanıtmaya devam etmeliyiz. Şehrimiz hem gastronomi hem de kültür şehridir. Bunun üzerinde çok durmalıyız. Festivalde memleketimize ait Maraş Tarhanası, Firik, Ceviz, Fıstık Ezmesi Döneri, Mayam Şerbeti gibi yöresel ürünleri ile içli köfte, mimbar, tirşik gibi Maraş Mutfağına has yemekler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Bu ürünlerin sadece Kahramanmaraş’ta olduğunu anlatıyoruz. Bu leziz lezzetlerden tatmak için Kahramanmaraş’a gelmelerini istiyoruz.” Dedi.

İKİ DEVLETE BAŞKENTLİK YAPTIK
Kahramanmaraş’ın her yönünün görülmeye değer bir il olduğuna da vurgu yapan Nacıloğlu, “Türkiye’nin en ünlü yazar, şair ve fikir adamlarını memleketimiz yetiştiriyor. Edebiyatın ve şiirin başkentidirç. Bunun yanında doğası, tarihi, kaplıcaları, kayak merkezi, tarihi konakları, tarihi çarşıları, Eshab-I Kehf’i, kaleleri ve sayamadığımız birçok turizm materyalleriyle her ile nasip olmayan zenginliğe sahibiz. Anadolu’da iki devlete başkentlik yapmış il sayısı çok azdır. Kahramanmaraş tarihte hem Gurgum Krallığına hem de Dulkadiroğlu Beyliğine başkentlik yapmıştır. Her zaman stratejik bir konumda yer almıştır. Bize düşen ise hemşerilerimizin desteği ile stratejik konumunu tekrar eskiye döndürmektir. Ben inanıyorum ki; yakın bir gelecekte tanıtım organizeleriyle Kahramanmaraş ismini tüm dünyaya duyuracak. Böylece deniz turizminin yerini alan eko ve kültür turizminden hak ettiği payı da alacaktır. Turizm gelişirse ilimizin esnafı da gelişir, halkı da gelişir, ilin kendisi de gelişir, ekonomisi de gelişir. Biz bu dinamikleri hayata geçirmek için tüm emeğimizi harcayacağız” dedi.

KUDÜS BİZİMDİR BİZİM KALACAK
ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti ilan etme kararını şiddetle kınayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mehmet Alaattin Nalcıoğlu, 58 Filistinlinin Şehit, binlercesinin de yaralı olayların kabul edilemez olduğunu, tüm dünyanın bu işgale tepki göstermesi gerektiğini belirtti. Nalcıoğlu; “Kudüs Müslümanlarındır, Müslümanların kalacak. Buna hiç kimse engel olamayacak.” Dedi.

Nalcıoğlu son olarak ise tüm hemşerilerinin mübarek Ramazan Ayını kutladı.