Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi Sarıçukur Mahallesi Ahırdağı mevkiinde Mehmet Hanefi Öksüz ve Ayça Öksüz'ün taşınmaz üzerine kaçak konut yaptırdığı ve imar affından faydalanmak için yalan beyanda bulunurak yapı kayıt belgesi aldığı gerekçesiyle Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan tarafından ortaya çıkarılmış ve Cumhuriyet Savcılığına şikayet edilmiş akabinde haklarında İddianame düzenlenerek dava açılmıştı.

KARAASLAN ORTAYA ÇIKARMIŞTI
Mustafa Karaaslan, Mehmet Hanefi Öksüz'e ait olduğunu düşünerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş, ancak soruşturma esnasında, suça konu olan taşınmazın ve üzerine inşa edilen binanın eşi Ayça Öksüz'e ait olduğu soruşturma esnasında ortaya çıkmıştı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi Sarıçukur Mahallesi Ahırdağı mevkiindeki taşınmaz üzerine kaçak ve ruhsatsız bir şekilde konut yaptırdığı gerekçesiyle Kanal Maraş genel yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan, Mehmet Hanefi Öksüz ve ve Ayça Öksüz hakkında şikâyette bulunmuştu. Karaaslan’ın şikâyeti üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı ‘İmar Kirliliğine Neden Olmak’ suçu gerekçesiyle iddianame hazırladı ve İddianame kabul edilerek Kahramanmaraş 6.Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Kahramanmaraş 6.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada;

ALINAN RAPOR İLE SUÇ SABİT OLMUŞTUR
Davanın ilk duruşması bugün Kahramanmaraş 6.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Müşteki sıfatıyla söz alan Mustafa Karaaslan duruşma zaptına geçen beyanında; ''Yalan beyanda bulunarak bahse konu taşınmaza yapı kayıt belgesini usulsüz bir şekilde aldıklarını tespit ettim ve şikayetci oldum. Soruşturma aşamasında alınan bilirkişi raporu ile de sabit olduğu üzere bahse konu yer 2017 yılından sonra yapılmıştır. Ayrıca bahse konu yer ile ilgili Kahramanmaraş 1.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/472 esas sayılı dosyasında tapu iptal ve tescil davası açılmıştır. Bu dosyanın getirilmesini talep ediyorum...'' dedi.

Sanık Mehmet Hanefi Öksüz ve Eşi Ayça Öksüz'ün Avukatı Av. Hacı Ahmet Turna'nın beyanında:

"Müvekkillerin beraatını talep ederiz. Şu aşamada beraat kararı verilmeyecekse idare mahkemesinde yapı kayıt belgesinin iptal kararının iptaline ve para cezalarına ilişkin dava açtık. Bu davaların sonucunun beklenilmesine karar verilmesini, ayrıca ruhsatlandırma çalışmalarına ilişkin de süreci başlattık. Bu hususun beklenilmesini talep ederiz." dedi.

DURUŞMAYA GELMEDİLER

Sanık Mehmet Hanefi Öksüz ve Eşi Ayça Öksüz'ün mahkemeye gelmediği dikkatlerden kaçmadı.

M.HANEFİ ÖKSÜZ VE EŞİ AYÇA ÖKSÜZ HAKKINDA MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLME KARARI ÇIKTI
Kahramanmaraş 6.Asliye Ceza Mahkemesi Müşteki ve sanık vekilinin beyanlarını aldıktan sonra, mahkemenin verdiği kararda; ''Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün dosyaya müşteki olarak eklenilmesine, Sanık Mehmet Hanefi Öksüz ve Eşi Ayça Öksüz'ün mahkemeye zorla getirilme emri düzenlenmesine, İddianameye konu yapının yıkılıp yıkılmadığının sorulmasına, Kahramanmaraş 1.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/472 Esas sayılı dosyasının UYAP üzerinden gönderilmesinin istenilmesine ve duruşmanın 18 Ocak 2021 günü saat 10:20'ye ertelenmesine'' kararı verdi.