Kahramanmaraş gündeminin tartışmalı meselelerinden biri olan Afşin -Elbistan termik santrali gündemden bir türlü düşmüyor. Birçok kesimin Termik Santrali zehir saçıyor ve özelleştirilen kısmının işletmecisine baca filtresi yapılması ile ilgili sürenin üç yıl daha uzatıldığına dair söylemlere AK Partili vekiller son noktayı koydu.

Kahramanmaraş gündeminin tartışmalı konularından biri olan Afşin -Elbistan termik santrali şirketi gündemden bir türlü düşmek bilmiyor. Fitresiz çalıştırılmasından dolayı bölgede kanser hastalığında ciddi artış olduğunu, kadınlarda rahim ve göğüs kanseri yapıyor iddiaları  son günlerde en çok konuşulan konulardan biri olmuştu.

Bugün AK Parti Milletvekili İletişim ofisi bir yazılı bir açıklama yaptı ve bu konuyla ilgili son noktayı koydu.

İşte Milletvekilleri İletişim Ofisi’nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

"17 temmuz 2019 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. Birleşimi 102 sıra sayılı kanunun görüşmelerinde özellikle 32. Madde üzerinde Kahramanmaraş kamuoyunda Afşin -Elbistan termik santralinin özelleştirilen kısmının işletmecisine baca filtresi yapılması ile ilgili sürenin üç yıl daha uzatıldığına dair bazı tereddütler konuşulması üzerine, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri olarak bu tereddüdün giderilmesine yönelik bir dizi çalışma yapılmıştır. Bunları Kamuoyuna paylaşıyoruz.

Afşin -Elbistan termik santralinin özelleştirilen kısmında işletmeciye baca filtresi yapması için kanunen verilen süre 6446 sayılı yasanın geçici 8. Maddesinde düzenlenmiş ve bu süre 31.12.2019 olarak tereddüte yer verilmeyecek şekilde belirlenmiştir.

17.07.2019 sayılı birleşimde görüşülen 32. Madde de üç yıllık süre getiren iş ve işlemlerin içinde Afşin -Elbistan termik santralinin olmadığı ,KAPSAMINDA Yenilenebilir enerji tesisleriyle yeni kurulacak ve yerli kömürle çalışacak tesislerin sayılmış olmasına rağmen bu konudaki yanlış anlamalara meydan vermeyecek şekilde maddenin yeniden ihdas edilmesi için Kahramanmaraş Milletvekillerimizce maddenin değiştirilmesine dair önerge verilmiş ve bu talebimiz hem Ak Parti Grubunuz hem de, Bakanlığımızca uygun görülmüştür ve TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek madde DEĞİŞİKLİK TEKLİFİMİZLE BİRLİKTE KANUNLAŞMIŞTIR .

Bununla ilgili önergemizi ve Konuya ilişkin Grup Başkan Vekilimizin konuşmasını kamuoyumuzla paylaşıyor. Kahraman şehrimizin bütün evlatlarının haklarını savunmak ve onların huzurunu temin etmenin başlıca görevimiz olduğunun bilinmesini isteriz.

Bu vesileyle başta Grup Başkan Vekilimiz Mehmet Muş ,Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal, Milletvekillerimiz Celalettin Güvenç ,İmran Kılıç , Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal ve Ahmet Özdemir’e teşekkür ederiz. Kahraman hemşehrilerimize ve aziz milletimize arz olunur."