Deneyimli bir ekip tarafından hazırlanarak ekrana gelen Açık Masa programı, her hafta toplumun bir başka kanayan yarasına parmak basıyor… Araştırmacı ve soruşturmacı gazetecilik ilkeleri gereği hazırlanan programda haksızlıklar, karanlıkta kalanlar, gerçekler ve halk sağlığını ilgilendiren her ne varsa bir bir gün yüzüne çıkarılmaya devam ediyor. Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan'ın sunumuyla ekrana gelen Açık Masa'da sorulmayan soruluyor, konuşulmayanlar konuşuluyor.

Canlı yayın ile ekrana gelen programın moderatörlüğünü yapan Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan'ın 24 Kasım Salı günki konuğu İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel oldu. Çabukel erken seçim ve belediye başkanları hakkında su açıklamalarda bulundu:

Kulislerde konuşulan bi erken seçim trafiği var. 2021 yılın sonu veya 2022 yılının başında olucak düşüncesi var. Baktığımız zaman bu ekonomi normal parlamenter sistemde olmuş olsaydık zaten seçim ön görürdük. Şuanda seçimi bile öngöremez durumdayız. Ülkede öngörülebilir hiçbir şey kalmadı.

HÜKÜMET İSTESE DE İSTEMESE DE SEÇİM KAPIDA GİBİ DURUYOR

Mevcut Cumhurbaşkanlığı sistemi haricindeki bir sistemde muhtemelen Mart ayında seçime gidiyorduk. Sebebiyse: Bu kadar paranın değer kaybettiği bir ülkeden başka bir sonuç beklenemez. Enflasyon insanları pert etmiş, para değerini o kadar kaybetmiş ki bir yıl önce aldığımız arabayı şuan alma şansımız yok. Çünkü herkesin kazancı aynı ama Türk Lirasının değeri azaldı, yüzde 30 yüzde 40 değer kaybetti. Bu ekonomiyle daha fazla gidileceğini düşünmüyorum. Bu hükümet istesin, istemesin diye bir şey yok; hükümet istese de istemese de seçim kapıda gibi duruyor.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE MİLLETVEKİLİ SAYISINDA İKTİDAR ORTAĞI OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ

O konuda arkadaşlarımızla çok tartışıyoruz, ben birkaç araştırma yaptırdım. Vatandaşımızın teveccühü özellikle son dönemde çok fazla. Bugün için AK Parti haricindeki diğer siyasi partiler için Türkiye genelindeki en zor ilçe Dulkadiroğlu'dur. Ancak o bölgede bile bizim değerli İlçe Başkanımız Fatih Öztürk önderliğinde teşkilat başkanımız Şahin bey önderliğinde Hakan bey önderliğinde çok değerli çalışmalar yapıyorlar, harika bir üye kaydı kampanyası başlattılar, şuanda sadece Dulkadiroğlu'nda 800 üyeyi geçtik, 1000 üyeye yaklaştı arkadaşlarımız. Günde neredeyse 10'a yakın bazen 15 tane üye kaydediyorlar. Bugün gelirken baktım 7 tane sadece bir kişinin kaydettiği üye vardı. 

Çok zor bir bölgede siyaset yapıyoruz. Bu zor bölgede yaptığımız siyasette en azami miktarda milletvekili çıkaracağız. Biz önümüzdeki dönemde milletvekili sayısında iktidar ortağı olacağımızı düşünüyoruz. 

LÜTFEN VİCDANINIZI DİNLEYİN

Belediye başkanlarına sesleniyorum; lütfen vicdanınızı dinleyin, lütfen vatandaşlarla kavga etmeyin, lütfen vatandaşların hakkını gaspetmeyin. O insanlar size oy verdiler, o insanlar size destek verdiler, o insanlar sizleri seviyorlar, onlar sayesinde seçildiniz.

İnanın bana o bölgedekilerin çoğu AK Parti seçmeni ama inanılmaz derecede rahatsızlar ve bu rahatsızlıklarını nasıl dile getireceklerini bilmiyorlar. Sadece bizim basmakalıp laflarımız var 'Merak etme sen ya', 'Bende ya rahat ol ben onu düzelticem' diyor söz veriyor ama sadece sözle yapıyor. Daha sonra gelecek belediye başkanı, müdür onun vericeği sözü dinlemicek, yazılı belgen var mı diyecek.