Kahramanmaraş’ın dijital televizyonu olan Kanal Maraş, “Açık Masa” programı Kahramanmaraş ve Türkiye önemli gelişmeleri sıcağı sıcağına masaya yatırmaya devam ediyor. Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan moderatörlüğünde gerçekleşen programın bu haftaki konukları Türkiye'nin yakından tanıdığı sanatçı Savaş Korkmaz ile İş adamı Mehmet Bağrıaçık oldu.

Programın sonunda Kahramanmaraş sorunlarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan'ın Mehmet Bağrıaçık'a yöneltmiş olduğu soru geceye damga vurdu.

Karaaslan'ın, 'Kahramanmaraş'taki siyasetçiler veya spor camiasından size fikirlerinizden faydalanalım diyen oluyor mu?' sorusuna Bağrıaçık şunları söyledi;

"BUNU İLK DEFA SİZİN ARACILIĞINIZ İLE SÖYLÜYORUM"

"Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün özel kalem müdürü beni aradı. 'Müsaitseniz Başkan Güngör sizinle konuşmak istiyor' dedi. Bende 'Mersin'deyim müsait değilim' dedim. Kahramanmaraş'ta olsaydım giderdim. Bunu ilk defa sizin aracılığınız ile bunları söylüyorum. Kimseye söylememiştim. Memleketim için soracağın birşey varsa canı gönülden söyleyebilirim" dedi.

20 yılın üzerinde Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı yaptığını söyleyen Bağrıaçık, "Kahramanmaraş'ın Federasyonu, Türkiye'nin ilk 5 federasyondan biri yaptı. Bundan dolayı da gururluyum. Türkiye'de ilk defa federasyonlara lisans çıkartma hakkı verirken 5 federasyon test için Türkiye Futbol Federasyonu yetki verdi. Bunlardan biri de Kahramanmaraş'tı. Ben Futbol Federasyonu amatör kurulunda görev yaparken Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis bana bağlıydı. Ben onların bölge sorumlusuydum. Biz Kahramanmaraş'ta istenen her türlü tecrübemizi memleketimiz için harcarız. Sporla ilgili bana soru soran arkadaşlarım var. Onlara ben her şeyi açık açık söyledim. Bize soran arkadaşlar olursa biz buradan herhangi bir maddi bir beklentimiz ve ya makam beklentimiz yok ama memleketimin için elimden ne her zaman yapmaya hazırım. Çünkü biz orada doğduk. Ölürsekte orada gömüleceğiz. O memleket bizimdir. O memleketin sevdası ile yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.