Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal platformda yayınlanan Abdal Halil Ağa'nın yaşayan torunlarının davul şovu videosunun kurgu tasarımı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından alıntılanarak gösterinin kendisi tarafından kurgu yapıldığı video sonunda görülmüştü.

Çok geçmeden kısa bir süre sonra Abdal Halil Ağa'nın yaşayan torunlarının davul şovu kaynağının Dr. Gökhan Gökşen'e ait olduğu öğrenildi. Sosyal Platform kullanıcıları Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e tepkilerde bulundu.

Abdal Halil Ağa'nın davul şovunun kurgu ve tasarımı yeniymiş gibi Hayrettin Güngör'e ait olduğunun gösterilmesi sosyal Platformlardan da tepki geldi.

Tepkilerde en dikkat çeken konu şöyle:

"Hayrettin Başkan bu kurgu ve tasarım size ait değil bu kurgu ve tasarım Dr Gökhan Gökşen'e aittir. Emek kutsaldır kul hakkıdır. Bulunduğunuz makam bu hatayı yapma hakkını size vermez. 12 Şubat ruhunu öldürdünüz! Abdal Halil Ağa davulun çomağını sokmam demedi! Din kardeşimin bağrına çomak vurmam dedi. Doktor Gökşen’in davul şovunu izlediğinizi biliyorum. Bile bile bunu yapmanız hata değil kul hakkı yemektir. Davul gösterisini izlediğinizi biliyorum ama Abdal Halil Ağa'nın kitabını okumadığınız çok belli ki çete Bayramı ruhuna sahip değilsiniz. Abdal Halil Ağa ruhuna sahip olmadığınız çok net. Bizim askerlerimiz Afrin’e EL Bab’a savaşa giderken bu gün de bayrama düğüne gider gibi gitti. Şehitlerimizi çete Bayramımız da bayram gibi anarız çete Bayramı'nı kutlarken şehitlerin ruhunu Şad ederiz o ruhu ölümsüzleştirir İstiklal şuurunu yaşatırız, davul gösterisini Siz kurgulamadınız. Lütfen bunu açıklayın size yakışan yiğidi öldürseniz bile hakkını yememektir!"

ABDAL HALİL AĞA
KİMDİR: Milli Mücadele Kahramanı.
DOĞUMU: Maraş’ta 1872’de doğdu.
SOYU: Oğuz Türküdür. Maraş’ta yaşayan abdalların ağası ve Maraş milli mücadelesinin sembol ismidir.
DİN BAHSİ: Fransız işgal güçlerini davul zurna ile karşılamak isteyen Ermeni ileri gelenlerinden Hırlakyan’a; “Değil bir kese, davulumun kasnağını altınla doldursanız din gardaşımın bağrına çomağımı vurmam” diyerek bayraklaşmış,
DAVULCUBAŞI: Geçimini davul çalarak sağlamış ve kendisi gibi davul çalan abdalların ağası ve Maraş’ta, Abdallar Mahallesinin muhtarı olmuştur. Soyisim Kanunu ile “Davulcubaşı” soyadını aldı.

BEYAZ SESSİZLİK: Hayatı ve mücadelesi ile ilgili Dr. Gökhan Gökşen tarafından bir kitap hazırlanmış ve 2008’de “Beyaz Sessizlik” adıyla yayınlanmıştır. Ayrıca, Kurgu ve tasarımının Dr. Gökhan Gökşen'e ait olduğu Abdal Halil Ağa'nın Yaşayan Torunlarının Davul Şovu 2008 yılında da sahnelenmiştir.

İŞTE DAHA ÖNCE YAYINLANAN ABDAL HALİL AĞA DAVUL ŞOVU: