Kahramanmaraşta sağanak yağışın kara dönüşmesinin ardından dün itibariyle şehri etkisi altına alan karlı hava bugün devam ediyor.

Hava sıcaklığının sabah saatlerinde 5 derecelere düştüğün Kahramanmaraş'ta gün içerisinde ise en yüksek sıcaklık 11 derece olarak ölçülüyor.

Dün Kahramanmaraş'ın kuzey ilçelerinde birçok bölge beyaz örtüyle kaplandı. Kent merkezinde ise şiddetli sağanak yağış hakim oldu.

YAĞMUR NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'ünn tahminlerine göre, hafif sağanak yağış bugün etkili olmasının ardından şehri terk edecek.

HAFTA SONU SICAKLIK YÜKSELİŞTE

5 günlük hava tahmin raporlarına yansıyan verilere göre, Kahramanmaraş'ta hafta sonu hava sıcaklığı yükselişte olacak.

Cumartesi günü parçalı bulutlu bir gün geçirecek olan Kahramanmaraş'ta hava sıcaklığı 8 derece olacak.

Yağışın beklenmediği hafta sonunun son gününde (PAZAR) ise çok bulutlu hava ile birlikte termometreler 9 dereceyi görecek.

Pazartesi günü ise Kahramanmaraş'ta hava az bulutlu ve güneşli hava hakim olacak.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu,Adana ,Osmaniye,Hatay,Kilis,gaziantep ve Kahramanmaraş çevreleri yağışlı geçecek.Adana ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimleri hafif kar yağışlı;yağış alan diğer yerler sağanak ve hafif sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ;yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR
Sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/sa), Hatay çevrelerinde kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.