Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş yağmur ile başladı. Yağış aralıklarla etkili oluyor.

Haftanın ikinci iş gününde sabah saatlerinde 9 derece olarak ölçülen sıcaklık, öğle saatlerinden itibaren ise 15 derecenin altına kadar geriliyor.

Kahramanmaraş'ta bugün çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde kuvvetli, Adana'nın kuzeydoğu ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 4 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Güney ve doğu yönlerden orta kuvvette, bölgenin iç ve yüksek kesimleri ile Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR
Salı ve Çarşamba günleri (23-24 Mart 2021) Akdeniz Bölgesi’nde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Adana’nın kuzeydoğu ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklediğinden ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşumu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugün Doğu Akdeniz’de güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/sa) bekleniyor. Çarşamba günü etkisini kaybetmesi beklenen fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Akdeniz'de rüzgarın; bugün doğu ve kuzeydoğu, akşam batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli fırtınanın; Perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.