ÖSYM tarafından bu yıl iki aşama üzerinden yapılan üniversite sınavlarında Simya Eğitim Kurumları Öğrencisi Enes Karaca, Y-SAY puan türünde Kahramanmaraş birincisi ve Türkiye 112'incisi oldu.

Başarısını öğretmenlerine borçlu olduğunu aktaran Enes Karaca, “Bu seviyeye 4 sene boyunca düzenli çalışarak geldim. Okuldaki hocalarımın bana gerçekten de çok büyük bir katkısı oldu. Türkiye geneli 112’inci oldum. Kahramanmaraş oldum. Uzun bir emeğin çabanın sonucu bu. Sadce son yıla bağlı değil. Çalışmanızı bir çok seneye dağıtırsanız daha rahat hazırlanırsınız. 9. sınıftan beri 10. sınıftan beri çalışan birisi olduğum için süreç beni çok fazla zorlamadı. Sabır gerektiren bir iş" şeklinde konuştu.

Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap ise, "Simya Eğitim Kurumları Kahramanmaraş'ta açıldığı günden bugüne kadar'Her zaman, en çok derece çıkaran Eğitim kurumu olmuştur" dedi.

Kasap, "Simya Eğitim Kurumları güçlü kadroları ve akademik planlamaları ile kahramanmaraş'ta her yıl başarılı öğrencileri ile öne çıkmayı başarmaktadır. 2018-2019 YKS sınav sonuçları ilan edilmesiyle birlikte Simyalı Öğrenciler Kahramanmaraş'ta başarı ivmesini üst seviyelere çıkardı. Simya Eğitim Kurumları Öğrencilerimizden Enes Karaca Y-SAY puan türünde İl Birincisi Türkiye 112'incisi oldu. Ayrıca Hüseyin Çivi öğrencimiz Y-SAY puan türünde İl İkincisi Türkiye 229'uncusu ve Zeynep Çakır Y-EA puan türünde Türkiye 426'ıncısı olmuştur. Ayrıca Simya Eğitim Kurumları olarak ilk 1000'de 16 öğrencimiz, ilk 10000'de 43 öğrencimiz başarı dereceleri yapmışlardır. Başarılarından dolayı tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Simya Eğitim Kurumları olarak kahramanmaraş'ta üzerimize aldığımız bu vizyonu başarı ile sürdürmeyi devam edeceğiz. Kurumlarımızdaki öğrencilerimizin üzerinde emeği geçen idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve tüm kadrolarımızı kutluyorum" açıklamasını yaptı.