Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2020 yılının 12 Şubat kutlamaları kapsamında çok özel bir gösteriye imza atacak. Tüm güne yayılacak etkinliklerin finali ise bir hayli iddialı olacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri sonrasında Kanal Maraş mikrofonlarında 12 Şubat Kurtuluş Bayramı ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Güngör 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin, ''hem askeri mülk hem de hemşehrilerimizle bugün kutladık, şehitlerimizi ziyaret ettik. Ben 30 Ağustos Zafer Bayramımız nedeniyle ecdadımızı ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimizie hayırlı ömürler diliyorum. Tabi ki bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızı, şehitlerimizi unutmamız mümkün değil. Bu bayramlarda bizim nesillerimize bu toprakları nasıl vatan yaptığımızı aktarmamız için önemli olduğunu düşünüyorum.'' dedi.

''ÖNEMLİ HAZIRLIKLAR YAPIYORUZ''

Başkan Güngör 12 Şubat Kurtuluş Bayramına ilişkin ise, ''Kahramanmaraşımız milli mücadele ile de ön plana çıkmış bir şehrimiz. Bu yıl şehrimizin daha doğrusu 2020 yılında 12 Şubat'ta şehrimizin 100. yıl kurtuluş kutlamasını yapacağız. Bunun için de önemli hazırlık yapıyoruz. Hem valiliğimizle hem de diğer odalarımızla olsun, 100. yıl kurtuluşumuzu çok daha etkin bir şekilde kutlamak istiyoruz. Tabi bu vatan için geçmişte ecdadımız ciddi bedeller ödemiş. Malazgirt ile Anadolu toprakları bize açılmış ondan sonra önemli savaşlar olmuş. Kurtuluş mücadelemiz, Kurtuluş Savaşı'yla bu topraklarda ciddi mücadele olmuş. 30 Ağustos'la da bu nihaetlenmiş. Bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızı tekrar minnetle, rahmetle anıyoruz. Rabbim bize geçmişte olduğu gibi böyle acı günler yaşatmasın diyoruz ama biz dün de bedel ödedik bugün de ödüyoruz. Gerekirse de gelecekte bu bedeli ödeyeceğiz çünkü vatan olmanın bir bedeli var.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kanal Maraş / Özel Haber