Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesindeki baraj göletinde meydana gelen toplu balık ölümleri tedirginliğe yol açtı. Bölge halkı, ölü balıkların yağmur yağdıktan sonra kıyıya vurduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesindeki Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Çınargeçidi Barajı'nın su toplama göletinde kıyıya ölü sazan balıkları vurmaya başladı. Mahalleli Fikret Öksüz, ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. Öksüz, ''Yağmur yağışının ardından baraj göletinde binlerce balık ölmüş vaziyette kıyıya vuruyor. İrili ufaklı ölen balıklar çevrede toplanıyor, acaba tarım ilacından mı kaynaklanıyor bilmiyoruz. Ben bu yörede yaşıyorum, ilk defa böyle bir olayla karşılaştım. Yetkilerden yardım bekliyoruz'' dedi.

Fikret Öksüz’ün kızı 9 yaşındaki  Zehra Bengisu Öksüz ise balıkların ölmesine çok üzüldüğünü belirterek, ''İlk defa bu kadar çok ölmüş balık gördüm. Hem korkuyor ve acıyorum, çok üzülüyorum'' diye konuştu.

İNCELEME BAŞLATILDI

Andırın ilçesindeki Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan baraj göletinde toplu balık ölümlerinin görülmesi üzerine mahalle sakinleri durumu Andırın Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirdi.

Bölgeye gelen ekiplerce göletten numuneler alınarak, incelenmek üzere ilgili kurumlara gönderildi.

Mahalle sakini Fikret Öksüz, gazetecilere, balık ölümlerinin bir haftadan bu yana devam ettiğini söyledi. Öksüz, ''Daha önce su devamlı azalıyordu ama böyle ölüm görülmüyordu. Durumu yetkililere bildirdik. Gelip, incelediler'' dedi.