BELEDİYELER Birliği Genel Sekreterliğinden tanıyorum…

Cv’sinde yok yok…

Poyraz döneminde yaşadığım “Ruhsat skandalı” ile ilgili yazdığı kitaplardan çok faydalandım…

AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmadan önce, sosyal medyada hemen hemen birçok insan paylaşım yapıyordu…

Deniyordu ki:

“Yüzde doksan dokuz Hayrettin Güngör Büyükşehir Belediye Başkan adayı…”

Hatta Habertürk yazarı Sevilay Yılman’da ismini yazınca bu zamana kadar “bu kadının yazdığı birebir çıkmıştır” düşüncesi ile telefonunu bir dostumdan bularak aradım…

Amacım bire bir kendisine sormaktı…

Maalesef ulaşamadım…

Akşam 19:10 sularında telefonum çaldı…

Arayan Hayrettin Güngör’dü…

Şaşırdım…

Hatta “Alo” diyerek telefonu açtığımda, “iyi akşamlar, kusura bakmayın aradığınızda müsait değildim” diye söze girmesi bende pozitif iz bıraktı…

Kendimi tanıtıp hoş beş selam faslından sonra…

Direk konuya girdim…

Dedim ki:

-“AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olarak isminiz kamuoyunda konuşuluyor ve sosyal medyada paylaşım yapılıyor…”

Bu konuda ne söylemek istersiniz?

O tok ve gür sesinde bir gülümseme hissederek aynen şöyle cevap verdi:

Doğrudur… İstanbul’daki aday tanıtım toplantısında AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak isminin layık görüldüğünü ve açıklanacağının tebliğ edildiğini söyledi…

Hayırlı olsun temennisinden sonra, “O zaman Başkanım diyebilirim ve her ne kadar CV’nizi bilsek de Hayrettin Güngör Kimdir? Diye sorsam, birkaç kelime ile ne söylemek istersiniz?” dedim…

Cevap beklerken…

Bana hangi mahalleden olduğumu sordu…

Elhamdülillah Babam TEKKE mahallesinden, Anam Nahırönü dediğimiz Dumlupınar’dan Başkanım...

Deyince:

Kendisinin de ana tarafının “Nahırönü” dediğimiz Dumlupınar mahallesinden olduğunu ve Muhallim Hayrullah ilkokulunda okuduğunu, dolayısıyla Tekke ile Nahırönü yani Dumlupınar’ın geçmişten gelen birbirlerine bağlı ayrılmaz bir bütünün parçası olarak gördüğünü söyledi…

Şöyle dedim:

-“Başkanım sizin Nahırönü’nde büyüdüğünüzü inanın bilmiyordum… Kamuoyu gibi bende sizi Göksun İlçesinden biliyordum… Mutlu oldum ve başarılar temenni ediyorum…”

AK Parti’nin Başkan adayı Güngör’den aldığım cevap inanın çok güzeldi…

-“Mustafa Bey, öncelikle siz, biz, hepimiz Kahramanmaraşlıyız… Bizi bu göreve layık görenlere şükranlarımı sunarak Kahramanmaraş’ımızın her bir köşe taşında iz bırakmak istiyoruz… Bilgi birikimimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz… Amacımız Kahramanmaraş’ımızın her alanda ismini duyurmak ve yaşanabilir mahalleleri ve ilçeleri olsun istiyoruz… İnşallah bunu hep birlikte başaracağız… Yapılanların üzerine kat be kat projeler ilave ederek memleketimizi büyüteceğiz…”

*

İnanın bu söylediklerinden etkilenmemek elde değildi…

Bu söylediği sözlere sadece şunu söyleyebilirim…

Yolunuz ve bahtınız açık olsun Sevgili Başkan…
 

*
 

AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN ADAYI HAYRETTİN GÜNGÖR KİMDİR?

1965 Kahramanmaraş Göksun doğumludur. Ana tarafından Kahramanmaraş merkez ilçeden olan Hayrettin Güngör İlkokulu Nahırönü Muallim Hayrullah İlkokulunda okudu.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 1987 yılında mezun oldu ve kamu yönetimi dalında yüksek lisans yaptı.

Mali Müşavirlik yaptı ve T.Vakıflar Bankasında mali analist olarak çalıştı. 1990 yılında stajyer kontrolör olarak girdiği İçişleri Bakanlığı’nda kontrolör, başkontrolör ve Kontrolörler Başkanı olarak görev yaptı. Bir dönem Devlet Muhasebe Standartları Kurulu (2006-2009) üyeliği de yaptı. 2016-2017 yıllarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2008 yılından buyana Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir.

9 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliğine atanmıştır.

Kamu mali yönetim projesi ve yerel yönetimlerin yapılanması ile yeni büyükşehir belediyelerinin kurulmasını düzenleyen 6360 sayılı Kanun hazırlık çalışmalarında yer aldı ve Türkiye Belediyeler Birliği adına öneriler hazırladı. 64 ve 65. Hükümetler tarafından yürütülen belediyelerin sorunları ve öneriler çalışmasında aktif rol aldı ve Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri düzeyinde sunumlar yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemi Uyum Komisyonunu (Yerel Yönetimler) çalışmalarında görev aldı.

İl Özel İdaresi Bütçe ve Muhasebe Sistemi”, “İl Özel İdaresi Mevzuatı”, “Belediye Bütçeleri Nasıl İzlenir?, “Belediyenin Organları Meclis, Encümen ve Başkan”, “Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı”, “Belediyelerde Borçlanma ve İktisadi Girişimler” ve “Belediyelerin Genel Bütçe Payları: Analiz-Sorunlar-Öneriler” isimli yedi kitabı ve çeşitli dergilerde yönetim ve yerel yönetimler üzerine yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Ayrıca kurum ve kuruluşların düzenlediği ulusal düzeyde çok sayıda eğitim seminerlerine çağrılı konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin üye olduğu veya proje yürüttüğü uluslararası yerel yönetim örgütleri ve ülkelerin yurtdışında yapılan çok sayıda çalışma ve toplantılarına katıldı.

Evli ve eğitimci olan eşi Leyla hanımdan iki kız ve bir erkek çocuk babasıdır."