Hamilelikte egzersiz, anne adayları ve bebekleri için çok önemli bir noktadır. Her yaştan kişinin fiziksel aktiviteye başlamadan önce mutlaka doktor kontrolünde olması önemlidir. Hamile bir anne, egzersiz yapıp yapmaması konusunda kadın doğum uzmanına ve kadın doğum uzmanına danışmalıdır.

Erken doğum ve düşük yapma tehdidi gibi bazı özel durumlarda ek risklerden kaçınmak için egzersizden kaçınmak gerekebilir. Egzersiz programına başlamadan önce hamileliğin ilk 3 ayı (12 hafta) beklenmelidir. Vücudunuzu dinlendirmek ve egzersizinizi haftada ortalama 3 gün düzenli olarak planlamak için egzersiz sırasında kısa molalar vermek önemlidir.

Aynı şekilde, egzersiz sadece hamilelikte kilo alımını önlemek için yapılmamalıdır. Kilo alımını düzenler, sırt ağrısını azaltır, ruh sağlığını yaşar, normal doğumu teşvik eder, şişlik ve şişliği azaltır, hamilelikte olası fiziksel deformasyonları önler ve doğumdan kısa bir süre sonra orijinal duruşun eski haline getirilmesi çok önemlidir.

Elbette yaz aylarında en iyi egzersiz seçeneği yüzmektir. Deniz uygun bir yüzme ortamıdır. Benzer şekilde, halka açık olmayan yüzme havuzları da kesinlikle temizdir ve ilk tercih olabilir. Hamilelikte dalış, atlama, su kayağı, plaj voleybolu, sörf, yamaç paraşütü ve diğer deniz sporları için uygun değildir.

Yaz aylarında güneş hem olumsuz hem de olumlu etkiler getirebilir. Bu uygunsuz etkileri en aza indirmek için, güneşin en yoğun olduğu (öğlen) saatlerde güneşlenmek için dışarı çıkmayın, yüzmek-güneşlenmek için 07:00-11:00 ve 16:00-19:00 saatleri arasında saat dilimini seçin ve kullanın. çok faktörlü hamilelik özel güneş kremi Frost. Bol su içmek çok önemlidir.

Yürüyüş, yüzmenin yanı sıra en uygun ve basit egzersiz yöntemidir. Yürüyüş çok hızlı değil, anne adaylarını sağlıklı tutabilecek çok sağlıklı bir egzersizdir. İdeal süre haftada toplam yaklaşık 100 dakika olmalıdır. Yani haftada 20 dakikalık beş günlük bir plan veya 30-35 dakikalık 3 günlük bir plan yapabilirsiniz. Benzer şekilde yoga, Pilates ve ağırlıksız fitness programları da iyi seçimler olarak kabul edilebilir.

Herhangi bir egzersiz öncesinde, sırasında ve sonrasında bol su tüketilmelidir. Kalp çarpıntısı, düşük tansiyon, koyu göz, baş dönmesi, kasık ağrısı, nefes darlığı vb. durumlarda egzersize ara verilmeli ve doğum uzmanına haber verilmelidir.