Reza Zarrab, 17-25 Aralık sürecinin ardından cezaevinden çıktıktan sonra şirketlerini Beyoğlu Meclisi Mebusan Caddesi'ndeki bir binaya taşıdı.

Kayıtlara göre Royal Holding, 27 Aralık 2010'da 5 milyon lira sermaye ile Zarrab tarafından kuruldu. Zarrab, 26 Şubat 2016'da ise şirketin ismini değiştirdi. Şirketin yeni uvanı Roysar Holding olarak kayıtlara girdi. 

‘HER ŞEYİ GÖTÜRDÜLER’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün Zarrab hakkında ‘mal varlıklarına el koyulması’ kararı verdi. Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre, Ancak Zarrab’ın, üzerinde Royal Holding tabelası bulunan Fındıklı’daki şirket binasının içinin boşaltıldığı ortaya çıktı. Beyoğlu Meclisi Mebusan Caddesi’nde bulunan yedi katlı binada iki güvenlik görevlisi bekliyor. Kapıları zincirlenen binadaki güvenlik görevlisi Ahmet İlgin, “Zarrab Amerika’da tutuklandıktan sonra bina boşaltıldı. Yaklaşık 20 kişi çalışıyordu, işten çıkarıldı. Sonra bilgisayarlar götürüldü. Aylardır hiç kimse gelip gitmiyor. Maaşlarımız hesaba yatıyor. Arayan soran yok” dedi.

Öte yandan Kapalıçarşı bitişiğindeki Rococo Center işhanında bulunan Durak Döviz de 17 Aralık sürecinden sonra kapandı. Durak Döviz'in, Zarrab'ın para trafiğinin merkezi olduğu iddia edilmişti.

(Hürriyet)