Mersin'in Silifke ilçesinde cezeryeci Fuat Can Özsu tarafından 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olan ve 2013 Mart ayında piyasaya sürülen ‘yoğurtlu lokum’ büyük ilgi görürken, özellikle Türk lokumunu sahiplenen Yunanistan'a Silifke yoğurtlu lokumu gönderiliyor.

 

Silifke'nin yoğurdundan lokum üretebilmek için 4 yıldır çalıştıktan sonra sekiz ay önce yoğurtlu lokumu piyasaya süren Fuat Can Özsu, ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladı. Yerli halkın yanı sıra yaz mevsimi süresince Silifke’ye gelen yüzlerce yerli yabancı turistin yoğun ilgi gösterdiği yoğurtlu lokum, Türkiye’nin dört bir yanına dağıldığı gibi yurt dışında da aranılan lezzet oldu. Yoğurttan yapılan yoğurtlu lokum Amerika, Rusya, İtalya ve Yunanistan’a gönderiliyor.

 

Cezerye ustası Fuat Can Özsu tarafından imal edilerek hazırlanan ve özel paketleriyle tüketiciye ulaşan yoğurtlu lokumlar meşhur Silifke yoğurdunu bulamayan tatilciler için alternatif oluşturdu. 4 yıldır meşhur Silifke yoğurdundan lokum üretebilmek için çalıştığını ifade eden Özsu, şunları söyledi:

 

"Tadı yakalayabilmek için büyük uğraşlar verdim. Sonuçta yoğurt lokumu ürettiğim için çok mutluyum. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistler, dünyaca ünlü meşhur Silifke yoğurdunu ülkelerine veya memleketlerine götüremiyorlardı. Ancak burada tadabiliyorlardı. Silifke yoğurdundan lokum üretebilirsem herkes gönül rahatlığıyla ülkelerine ve memleketlerine götürebilir diye düşündüm. Başardığım için çok mutluyum."

 

Gelen siparişler doğrultusunda değişik illere yoğurttan yapılmış lokum gönderdiklerini kaydeden Özsu, şöyle devam etti:

 

"Yoğurtlu lokumu yoğurt, nişasta ve şeker ile yapıyorum. Yaklaşık 4 saatlik bir işlemin ardından hazırladığım lokumun içerisine fındık koyuyorum. Dileyen herkes gönül rahatlığı ile bu lokumları tadabilir. Şekeri az, hazmı kolay olan bu lokumlar çok sevildi."

 

Silifke ve Türkiye’nin değişik illerinde gerçekleştirilen çeşitli organizasyon ve festivallerde de stant açılarak yoğurtlu lokum ikramında bulunuluyor. Özsu, burada açtığı stantla fuarın ziyaretçilerine cezeryenin yanı sıra yoğurtlu lokum ikramında bulunduklarını, gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını  söyledi.