Kahramanmaraş'ın muhalefet milletvekillerinden CHP'li Durdu Özbolat, belde iken mahalleye dönen Pazarcık Yumaklıcerit Mahallesinin sağlık sorununu TBMM gündemine taşıdı.

 

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Pazarcık ilçesine bağlı Yumaklıcerit Mahallesinde faaliyet göstermeyerek vatandaşların mağduriyetine sebep olan aile sağlığı merkezi sorununu TBMM gündemine taşıdı. Özbolat; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde aşağıdaki soruları yöneltti.

 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Yumaklıcerit mahallesinde aile sağlığı merkezi binası olmasına rağmen yaklaşık 2 yıldır doktor ve hemşire olmadığı vatandaşlarımız tarafından dile getirilmektedir.Daha önce kasaba olan Yumaklıcerit, Büyükşehir yasasından sonra mahalle statüsüne alınmış ve söz konusu yerleşim yerinde yaklaşık 650 hane bulunurken tahmini 3 bin kişi yaşamaktadır.

 

Bu çerçevede:

 

1996 yılında hizmete girdiği bilinen 3 katlı aile sağlığı merkezi binasında toplam kaç sağlık personeli istihdam edilmiştir?

 

Yumaklıcerit Aile Sağlığı Merkezinde 2 yıldır doktor ve hemşire bulunmadığı yönündeki iddialar doğru mudur?

 

Yumaklıcerit Aile Sağlığı Merkezinin faaliyet göstermemesi nedeniyle civar sağlık merkezlerine başvuran vatandaşlarımıza uygulanmakta olan aile hekimliği sistemine göre aile hekimliğinin Yumaklıcerit Aile Sağlığı Merkezi kayıtlarında mevcut olduğu gerekçesiyle sağlık hizmet verilmemesi hangi yasal mevzuata dayanmaktadır? Bu hususlar hakkında vatandaşlarımız tarafından bakanlığınıza intikal etmiş olan herhangi bir şikâyet mevcut mudur? Şayet mevcut ise bu şikâyetler hakkında bakanlığınız nezdinde ne gibi işlemler yapılmıştır?

 

Uygulanmakta olan aile hekimliği sistemine göre kaç vatandaşımız Yumaklıcerit Aile Sağlığı Merkezine kayıtlıdır?

 

Yumaklıcerit Aile Sağlığı Merkezine en yakın donanımlı sağlık merkezi 28 Km’dir.Sağlıkta devrim yaptığı iddia edilen bir ülkede acil müdahale gerektiren durumlarda hastaların geç müdahale nedeniyle yollarda yaşamını yitirmesini nasıl açıklarsınız?

 

YumaklıceritAile Sağlığı merkezinin tekrar faaliyete geçirilmesi hususunda bakanlığınız nezdinde bir çalışma yapılmakta mıdır? Şayet yapılıyor ise bu merkez ne zaman faaliyete geçecektir?

 

İLGİLİ HABER İÇİN FOTOĞRAFI TIKLATIN