A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, 11. Zafer Kupası'nda Brezilya karşısında aldıkları 66-48'lik galibiyette ortaya koydukları oyunun kendisini memnun ettiğini söyledi.

Ülker Sports Arena'da oynanan maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Ceyhun Yıldızoğlu, FIBA 2014 Dünya Şampiyonası hazırlık sürecinde çıktıkları ilk hazırlık mücadelesinin takım adına verimli geçtiğini vurguladı.

Bu süreçte maç kazanmanın birinci öncelikleri olmadığını dile getiren Ceyhun Yıldızoğlu, şöyle devam etti:

"Sert rakiplerle oynayarak, adaptasyon döneminden, maç dönemine geçmek istedik. Brezilya önemli bir ekip ve iki önemli oyuncusu burada yok. Sonuç odaklı oynamadık. Savunma ve hücum sistemlerimizi gözden geçirmek adına nerelerde doğru, nerelerde yanlış yapıyoruz, kontrol etmek istedik. Doğru yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Takım şu anda 18 kişi ve 12 kişiye düşeceğiz. Kadro indirimini yaparken bu turnuvayı kullanacağız. Her gün değişik arkadaşlarımıza şans vereceğiz. İlk gün olarak bence bizim için verimli bir maç oldu diyebilirim. Yarın, dünya şampiyonasında rakibimiz olacak bir takımla oynayacağız. Hedeflerimizden şaşmıyoruz. Maç kazanmak birinci önceliğimiz değil. Sistemi oturtmak ve hangi oyuncularla yolumuza devam edeceğimizi belirlemek adına yarınki maçın değeri çok daha yüksek. Bunu yaparken kazanarak yolumuza devam etmek de bize moral ve motivasyon verir."

"Kaçacak bir atış bizi üzmez"

Sisteme adapte olan oyuncuların takımda kalacağını anlatan Ceyhun Yıldızoğlu, "İstediğimiz tek şey, çekinmemeleri, cesaretli olmaları ve korkmamaları. Kaçacak bir atış bizi üzmez. İnisiyatif almak bizi üzmez. Bizi inisiyatiften kaçan oyuncular üzer, onlarla yolumuz ayrılır. Zor bir iş bizi bekliyor. İnşallah sonu iyi olur" şeklinde konuştu.

Milli basketbolcu Şaziye İvegin ise turnuvaya gelen takımların hazır olduğunu, kendilerinin ilk hazırlık mücadelesine çıktıklarını vurgulayarak, "Bizim adımıza güzel bir motivasyon oldu. İnşallah bundan sonraki maçlarımızı daha iyi şekilde oynayıp, kazanarak, Ankara'ya moralli gitmek istiyoruz" dedi.