Türkiye'de yüz nakli yapılan ilk kadın olan Hatice Nergis, 3 yıl aradan sonra başından geçen olayları anlattığı "Sadece Nefes Almak İstemiyorum, Yaşamak İstiyorum" kitabının yayınlanması için destek bekliyor.

Silahla intihara teşebbüs sonrası meydana gelen yaralanma nedeniyle yüz nakline ihtiyaç duyan Hatice Nergis, Moldovalı Olga Aygün’den alınan çeneyle tıp literatürüne geçti. Yeni yüzüyle yaşamaya başlayan Hatice Nergis şimdi Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Ayaklıcaoluk Mahallesi'ndeki evinde yaşadıkları olayları kaleme aldı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 17 Mart 2012 yılında Türkiye’nin yüz nakli yapılan 3. hastası 23 yaşındaki Hatice Nergis, aynaya artık rahat bakabildiğini ifade ederek, “Üç yıl önce Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde başarılı bir yüz nakli ameliyatı geçirdim, sonuçlar da çok iyi oldu. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum, aynaya rahat bakabiliyorum, toplumun içine daha rahat çıkabiliyorum, insanların içine daha rahat çıkabiliyorum, ailemin yanında kendimi daha rahat hissediyorum” dedi.

Hayatı boyunca 40’ın üzerine ameliyat  olan 7 çocuklu Nergis ailesinin 6. çocuğu olan Hatice Nergis, içerisinde başından geçen olayları anlatan kitabının yayınlanmasını çok istediğini belirterek, yayın organlarından destek istedi.

Nergis, “Nakil olduktan sonra yaşadıklarımı anlatacağıma dair bir bir kitap yazmak istediğimi açıklamıştım. Kitabımı bitirdim ama yayınlatamadım. Şu an notlar halinde, yayınlanması için bir yayınevi arıyorum. Bu konuyla ilgili desteğe ihtiyacım var çünkü tek başıma olacak bir iş değil bu. Kitabımın yayınlanmasını istiyorum, kitabın ismini ‘Sadece Nefes Almak İstemiyorum, Yaşamak İstiyorum’ diye adlandırdım. Kitapta başımdan geçen tüm olayı anlattım, nakil sonrasını, öncesini yaşadıklarımı, başkalarını örnek olsun diye anlattım. Birçok anım oldu, onları paylaştım. Kitabın yayınlanmasını çok istiyorum, yayınlanırsa çok sevinirim” dedi.

Mart ayında tekrar ameliyat olacağını kaydeden Nergis, “İnşallah Mart ayında Ankara’ya tekrar gideceğim, orada bir operasyon daha geçireceğim ameliyat yüzümden olacak, damakta bir yarık var onun kapatılması gerekiyor inşallah sonuçları iyi olur. Kendimi biraz daha toparladıktan sonra eğitimime kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Önceliği kitaba vermiştim, sıra eğitime geldi. Sağlığım çok şükür günden güne iyiye gidiyor, benim de çalışabileceğim mutlaka bir ortam vardır. Kendimi hem maddi hem manevi, ilerde daha çok yardımcı olsun diye çalışmayı çok istiyorum. Maddi ve manevi her açıdan çalışma ihtiyacı duyuyorum. Elbet benim de yapabileceğim bir iş vardır, bu konuda yardım bekliyorum” diye konuştu.

Hatice Nergis, 2012'deki ameliyatı sonrasında Türkiye'de yüz nakli olan ilk kadın Hatice Nergis, “Çok iyiyim, çok mutluyum. Organlarını bağışlayan aileye başsağlığı diliyorum. Ben de başkalarının hayatlarını kurtarmak istiyorum. Bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. En çok burnumu beğendim" demişti.