Yeni Askerlik Sistemiyle ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Yeni Askerlik Sistemi'nin TBMM'ye geleceği tarih açıklandı.

'Yeni Askerlik'le ilgili son açıklama TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi İsmail Kaya 'dan geldi. Kaya yaptığı açıklamada yeni askerlik sisteminin TBMM'ye geleceği tarihi duyurdu.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir araya geldi ve yeni askerlik sistemi üzerinde görüşmelerde bulundu. Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sunum yaptı. Sunum sonrası tasarının ilk detayları da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Buna göre yeni askerlik sisteminde uzun ve kısa dönem tabirleri ortadan kalkacak Tek tip askerlik sistemi olacak. Zorunlu temel askerlik dönemi 1 ay ile sınırlı kalacak Lise mezunu ve altındaki gençler 1 ayın sonunda 5 ay daha askerlik yapacak, 5 ayın sonunda ise terhis olabilecelekleri gibi isterlerse sözleşmeli olarak 6 ay daha ücretli askerlik yapabilecekler.

Kalıcı bedelli askerlik uygulamasına gidilecek ve yedek astsubaylık gelecek.

TBMM'YE GELECEĞİ TARİH BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yeni askerlik sisteminin 23 Haziran seçimlerinden önce yürülüğe gireceğini söylemişti. Bu açıklama sonrası yeni açıklama geldi. Ak Parti Osmaniye 27. Dönem Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi İsmail Kaya yaptığı son dakika açıklamasında yeni askerlik sisteminin Erdoğan'ın onayından geçtiğini ve Pazartesi günü TBMM Genel Kuruluna geleceğini söyledi. 

Kaya  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadeleri yer verdi;

"Çok değerli genç kardeşlerim bugün haberlerde konu olan #TekTipAskerlik için bizlere yüzlerce soru sordunuz, bu konuda sizlere hak veriyorum  Pazartesi Yeni Askerlik Yasa teklifi Genel kurula geliyor. Tüm detaylarını siz değerli takipçilerimiz ile paylaşacağım Az sabır..."

Yeni askerlik sisteminin Genel Kurul'dan geçmesi sonrası Resmi Gazete'de yayımlanması ve yürülüğe girmesi bekleniyor.