Kahramanmaraş’ın kayak merkezi olması planlanan ve kış mevsiminde daha çok ‘irişkit-ekmek’cilerinin uğrak yeri olan Yedikuyular, kışın ortalarına doğru gelmemize rağmen kar yağmaması nedeniyle güzel görüntüler vermiyor.

 

Dulkadiroğlu İlçe Merkezi’nin kırsal mahalleleri olan Bertiz Bölgesi’ne bağlayan Yedikuyular Bölgesi, hala beklenen karı bulamadı. Mevsim itibariyle en az 50-60 cm’lik kar örtüsü ile kaplı olması gereken bölge, son yıllardaki kar kuraklığına maruz kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin de bölgeye yapmayı düşündüğü kayak merkezi için geri sayım devam ederken; dün itibariyle bölgede kar olmaması kış aylarında burada eğlenen insanları buruklaştırdı.

 

Kahramanmaraş’ta halk arasında ‘irişkit’ olarak bilinen et sucuğunu ve ekmeğini alarak bölgeye sucuk ekmek yemeğe gidecek hafta sonu eğlencelileri, bekledikleri karları bulamayınca bölgeden boynu bükük ayrılıyor. İlin yüksek kesimlerinden biri olan bölgede geçmiş yıllarda metrelerce kar bulunurken, son yıllarda ise toprak örtüsünü bile alamaz hale geldi.

 

Dün kanalmaras ekibi olarak bölgeye çekim yapmaya gittik. Ancak, çok yüksek kesimlerde parça parça görünen beyaz karların, platoda olmadığını gördük. Bu arada gelen birkaç araç ta kar olmadığını görünce geriye döndü. Bölgeye bu hafta içinde kar beklendiğini ifade eden uzmanlara göre de, bölgenin kar almaması buranın ivmesini düşürüyor.