2009 yılında Kahramanmaraş'ta helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu adına yaptırılan Çağlayancerit Muhsin Yazıcıoğlu Merkez Ulucamii Külliyesi'nin yapımı devam ederken, külliyenin bir an önce bitirilmesi için yardım çağrısında bulunuldu.

 

 

BBP kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 2009 Yerel Seçimleri için sürdürdüğü seçim kampanyası kapsamında 25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nde katıldığı mitingin ardından helikopter ile Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ndeki mitinge katılmak üzere havalandı. İçerisinde 5 kişinin daha bulunduğu helikopter; Kahramanmaraş semalarında iken henüz açıklanamayan bir nedenle Şahinkayası Bölgesi Keş Dağları'nda düştü. Kazada helikopterde bulunanların tamamı hayatını kaybetti.

 

 

Kazanın ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun son miting yeri olan Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nde bir cami ve külliye yapılması kararlaştırıldı. 2013 yılının Eylül ayında başlayan Çağlayancerit Muhsin Yazıcıoğlu Merkez Ulu Camii Külliyesi'nin yapımı devam ediyor. 2014 Eylül'ünde Türkiye Diyanet Vakfı'nın yaptığı yardımın yanısıra, tüm yurtta toplanan halk yardımları ile inşaat çalışmaları belli bir seviyeye geldi.

 

Yaklaşık olarak 7 Milyon TL'ye mal olması planlanan Muhsin Yazıcıoğlu Merkez Ulu Camii Külliyesi (4) dört kattan oluşurken; bünyesinde 2 bin 500 cemaat kapasiteli camii, 30 yataklı Hafız Kur’an Kursu, Taziye Evi ve Yaşlılar Dinlenme Salonu, Kütüphane, Okuma Salonu ve işyerleri bulunuyor. Külliye, çok amaçlı olmakla birlikte çağımıza uygun bir proje ile hazırlanıyor. Bu muhteşem Projenin bir an önce bitirilerek hizmete girmesi hem Çağlayancerit'e ayrı bir renk ve vizyon katacak hem de merhum Muhsin Yazıcıoğlu adı ölümsüzleştirilecek.

 

 

Külliyenin bir an önce bitirilmesi ve hizmete açılması için Türkiye Ziraat Bankası Çağlayancerit Şubesi'nde açılan 54039306-5001 nolu hesaba katkıda bulunulabiliyor. (Tel: 0533 567 12 62)