Doğukent Spor kompleksinde eleme usuyla yapılan yaklaşık 15 Kuran Kursu’nun katıldığı turnuvada finale kalan Gafarlı Mahallesi Halil Arıkan Cami Kuran Kursu öğrencileri şampiyon oldu. Finalde Gafarlı Mahallesi Merkez Camii Kuran Kursu ikinci olurken, Ayaklıcaoluk Mahallesi Üçler Camii Kuran kursu ise üçüncü oldu.


Turnuva sonunda birinci olan Halil Arıkan Camii Kuran Kursu öğrencileri şampiyonluk kupasını Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher’in elinden almanın sevincini yaşadı. Öğrencilerin enerjilerini olumsuz yönde harcatmamak için spora teşvik ettiklerini belirten Gevher, “Yaz Kuran kurslarında öğrencileri zararlı, faydasız internet ortamında dolaşmamaları için yapılan spor faaliyetlerinden mutlu oluyoruz. İnşallah bu güzellikler büyüyerek devam eder" dedi.


Turnuva birincisi Halil Arıkan Camii’nin imam hatibi Mustafa Poyraz, sosyal aktivite olarak bu turnuvayı düzenlediklerini söyledi. Poyraz, öğrencilerin heyecan ve şevkle okumaya devam etmeleri, olumsuz şartlardan kurtulmaları için onlarla bir hoca öğrenci ilişkisi değil de bir abi kardeş ilişkisiyle beraber olduklarını söyledi.