İstanbul Büyük Osmanlı camii'de verdiği vaazlar ile Sosyal Medya'da Oflu Hoca olarak tanınan Yasin Gündoğdu'na sosyal medya üzerinden destekler çığ gibi devam ediyor. Her ilden bir video göndererek Yasin Hoca için kısa film hazırlamaya çalışıyorlar. Yaklaşık 20 dakikalık bir gösterim videosu olacağı bildirildi, kişi başı ortalama 12 saniye olarak sınırlandırılacaktır. 

 

Gündoğdu hakkında verilen karara sert tepki gösteren cami cemaati ve duyarlı Müslümanlar, Diyanet'e çağrıda bulunarak, verilen kararın geri alınmasını talep etti ve Yasin Gündoğdu Hoca gibi 'cesur imamların' susuturulmaması gerektiğini belirttiler.

 

Öte yandan; Oflu Hoca'ya destek için KISA VİDEONU ÇEK GÖNDER kampanyası 31 Temmuz Cuma Akşamına kadar [email protected] adresine gönderilmeleri gerekmektedir.


YASİN HOCA'YA NEDEN KÜRSÜ YASAĞI GELDİ;

'Cuma vaazını uzatıyor' ve 'mevzuatları çiğniyor' gibi uyduruk bahanerle kürsüden uzaklaştırılan Oflu Hoca, geçtiğimiz günlerde Diyanet müfettişlerince sorguya alınmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen ve hakkındaki şikayetlerden dolayı Yasin Gündoğdu Hoca'yı 5 saat boyunca sorguya alıp savunma vermesini isteyen yetkililer, jet hızıyla bir karar aldırdı ve Gündoğdu'ya, hakkında yürütülen soruşturma süresince 'kürsü yasağı' getirildi.