Gaziantep merkezli 12 ilde düzenlenen ve “Yasa Dışı Dinleme” suçu nedeniyle gözaltına alınan 22 kişiden 18’i serbest bırakıldı.

 

Gözaltına alınan ve savcılıktaki ifadelerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen ve aralarında istihbarat şube müdürü, başkomiser ve polislerin de bulunduğu 18 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gece saat 23.45 sıralarında serbest bırakılan şahısları dışarıda bekleyen yakınları sevinç gösterileri ve tezahüratlarla karşıladı.Şahısların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına ilişkin bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını şahısların avukatı Adem Şallı yaptı. Şallı konuşmasında, şunları söyledi:

 

"Sayın savcılık makamının tutuklamaya sevki üzerine Sulh Ceza Mahkemesi hakimi dosyayı inceledi. Savunmalarımızı aldı. Hem müvekkillerimizin hem de savunman olarak avukatların savunmalarını aldılar. Çok şükür daha evvelki o dile getirdiğimiz kaygılarımız mahkeme safhasında çok gerçekleşmedi. Sayın hakim dosyayı incelemek suretiyle, savunmalarımız doğrultusunda bir müfettiş raporu kaynaklı başlayan bu soruşturma ve kolluk tarafından yapılan ve bu aşamaya getirilen tahkikat bu saat itibariyle Sulh Ceza Mahkemesi hakiminin vermiş olduğu kararla, kanaatimizce delil olmaksızın, herhangi bir somut veri olmaksızın, yasanın aradığı hiçbir koşul bulunmaksızın yapılan bu soruşturma 18 tane müvekkilimiz açısından tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmalarıyla sonuçlanmıştır. Sayın mahkemenin kararı suçlamalara ilişkin olarak dosyada herhangi bir şekilde somut delilin olmadığından bahisle verilmiştir. Şu an itibariyle bu gün ifadesi alınan 18 kişi serbest kaldı. Hala sanırım 4 kişi emniyette bekliyor. Muhtemelen yarın da onların sorgu işlemleri yapılıp artık sevk işlemi onlar için de uygulanacak mıdır uygulanmayacak mıdır bu aşamada bir şey söylememiz çok uygun olmaz."

 

serbest bırakılan Yaşar Eren de operasyonla ilgili bir değerlendirmede bulunarak daha önce kendisini takdir edenlerin daha sonra meslekten ihraç edilme kararını imzaladıklarını ifade ederek sitemde bulundu. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şahıslar aileleriyle birlikte adliyeden ayrılırken emniyette gözaltında bulunan 4 kişinin ise yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.