Kahramanmaraş’ta özel güvenlik görevlisi dün gece nöbeti sırasında yaralı bulduğu Yusufçuk Kuşuna sahip çıktı.

 

Merkez Onikişubat İlçesi Haydar Bey Mahallesi Başkonuş Caddesi 32017 Sokak üzerinde bulunan ve Karahanlı Özel Güvenlik ve Koruma Şirketi bünyesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan İsmail Bozdoğan, gece saat 03:30 Sularında apartmanın kapısında yaralı olarak bulunduğu "Pahu" ya da diğer adı ile Yusufçuk kuşunu güvenlik odasına getirerek ısıtmaya aldı.

 

Uçamayan kuşu Yaralı olarak bulanan Özel Güvenlik görevlisi Bozdoğan , "Gece nöbetim sırasında saat 03:30 sırasında Havada şiddetli bir fırtına ile soğuk dondurucu hava vardı dışarı baktığımda Yaralı halde bir tane Kuş gördüm uçamıyordu hemen güvenlik ofisine alarak hayvanı ısıtım Bir süre sonra kendisine geleceğini düşünmüştüm" şeklinde konuştu.

 

Soğuk Havada yaralı olarak bulduğu kuşu güvenli bir yere alıp, su ve yem veren Bozdoğan, durumu Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü’ne bildirdi.  Bozdoğan, kuşunun sağ bacağında kopma noktasına geldiğini ve kanatlarında kanama olduğunu İfadesini kulandı.

 

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünden gelen ekiplerin kuşun öldüğünü tespit ettiler. Bozdoğan’ın bu davranışı mesai arkadaşları ve site sakinleri tarafından takdirle karşılandı.